Oscar-akademiet står ved udskældt beslutning trods kritik fra Tarantino, Cuarón, Scorsese og mange flere

Oscar-akademiet står ved udskældt beslutning trods kritik fra Tarantino, Cuarón, Scorsese og mange flere
Guillermo del Toro med sin vinderkuvert. (Foto: Kevin Winter/GettyImages)

For få dage siden offentliggjorde Oscar-akademiet, at priskategorierne for bedste fotografering, bedste hår og makeup, bedste klipning og bedste kortfilm ikke kommer med i tv-transmissionen under Oscar-uddelingen den 24. februar. I stedet bliver priserne uddelt under reklamepauserne, så showet ikke varer længere end tre timer.

Beslutningen har mødt kritik fra blandt andre Guillermo Del Toro, der sidste år vandt for bedste film og bedste instruktør med ‘The Shape of Water’. Del Toro udtaler, at »fotografering og klipning er hjertet af vores håndværk«. Instruktør Alfonso Cuarón, der i år er Oscar-nomineret til hele ti priser for sin sort-hvide Netflix-film ‘Roma’, holder sig heller ikke tilbage: »Ikke én eneste film har nogensinde eksisteret uden fotografi og uden klipning«, bemærker han.

En lang række prominente filmfolk – her i blandt Quentin Tarantino, Martin Scorsese og Spike Lee – har desuden underskrevet et åbent brev, der opfordrer Oscar-akademiet til at trække beslutningen tilbage.

I brevet kalder de beslutningen for »intet andet end en fornærmelse over for os, der har dedikeret vores liv og passion til vores profession«.

Nu har Oscar-akademiet i kølvandet på den massive kritik udsendt et brev, hvori de står ved beslutningen:

»Vi vil gerne forsikre jer om, at ingen priskategori til den 91. Oscar-ceremoni vil blive præsenteret på en måde, som skildrer resultaterne af dens nominerede og vindere som mindre end nogle andre«.

Akademiet har fastslået, at det næste år vil være nogle andre kategorier, der udelades, så der således bliver tale om et slags rotationsprincip.

Læs også: Oscar afslører, hvilke priser vi ikke kommer til at se på tv – og det er helt godnat

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af