Politiet afslører motivet bag Jussie Smolletts fake-overfald

Politiet afslører motivet bag Jussie Smolletts fake-overfald
Jussie Smollett i promobillede fra 'Empire'. (Foto: Michael Lavine/FOX)

Hvorfor?

Det er det store spørgsmål, alle nok stiller sig, efter Jussie Smollett er blevet sigtet og anholdt for at have iscenesat et påstået hate crime-overfald mod ham i slutningen af januar.

Nu giver Chicagos politi en mulig forklaring ved et pressemøde om sagen.

Her afslørede politichef Eddie Johnson, at Smollett var »utilfreds med sin løn« på FOX-serien ‘Empire’, hvor han har en af hovedrollerne som den homoseksuelle sanger Jamal Lyon. Smollett meldte sig selv til politiet, hvorefter han blev anholdt, og hans kaution blev sat til 100.000 dollars. Smollett betalte kautionen og tog ifølge Deadline.com direkte til ‘Empire’-settet, hvor optagelserne er i gang til nye afsnit. Hans egen rolle er dog blevet nedbarberet kraftigt, men det er endnu uklart, om han overhovedet optræder i kommende afsnit.

The Hollywood Reporter har talt med kilder omkring ‘Empire’-produktionen, der aldrig har hørt Smollett eller hans repræsentanter beklage sig over lønnen. I den nye sæson blev Smollett betalt 125.000 dollars per afsnit, altså lidt over 800.000 kroner, hvilket absolut er i den høje ende. Dog har hans musikkontrakt via tv-stationen FOX været mere kompliceret, og hans musikkarriere ved siden af serien har aldrig for alvor taget fart. Det virker derfor ikke usandsynligt, at Smollett har forsøgt at booste sine kommende koncerter gennem opmærksomheden fra overfaldet.

Ved pressemødet fortalte Chicago Politi også, at de har fundet den check på 3500 dollars, som Jussie Smollett efter sigende betalte de to brødre, som udførte angrebet på ham. Politiet opsporede brødrene gennem både deres egne og private virksomheders kameraer i området.

Efter anholdelsen udtalte Jussie Smollett talsmænd, at skuespilleren »højt og helligt fastholder sin uskyld og føler sig svigtet af et system, som åbenbart vil ignorere en fair retssag og gå direkte til dommen«.

Imens minder LGBTQ-organisationer om, at falske indberetninger er en undtagelse og ikke reglen. Flere er bange for, at ægte ofre for hate crimes nu ikke tør stå frem af frygt for ikke at blive troet.

Chicago Politi har offentliggjort nedenstående mug shot af Jussie Smollett.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af