‘Desperate Housewives’-stjerne er sigtet for at have fusket sit barn til en eftertragtet college-plads

‘Desperate Housewives’-stjerne er sigtet for at have fusket sit barn til en eftertragtet college-plads
Foto: Christopher Polk/Getty Images for Turner

Felicity Huffman, der især er kendt for at spille den snarrådige husmor Lynette Scavo i ‘Desperate Housewives’, er nu – sammen med Lori Loughlin (‘Full House’) og 38 andre endnu unavngivne personer – sigtet for at have betalt store pengesumme for at få optaget deres børn på prominente amerikanske eliteuniversiteter.

Det fortæller Hollywood Reporter, der har fået adgang til de retsdokumenter, der beskriver de alvorlige anklager. Flere college-sportstrænere, firmaer og college-administratorer er også involveret i skandalen, der blev efterforsket af 200 FBI-agenter.

De universiteter, det drejer sig om, er Yale, Standford og University of Southern California. Uddannelsesstederne er dog ikke selv sigtet for at være medskyldige i svindelnumrene.

Dokumenterne viser blandt andet, at flere forældre betalte William Singer, der er stifter af en forretning, der skal forberede unge til at blive optaget på universitetet, til at få en anden person til at gå til optagelsesprøverne i stedet for børnene. Derudover betalte Singer 25 millioner dollars til sportstrænere, for at de kunne lade som om, at forældrenes børn var topatleter, så de dermed automatisk ville få adgang til universiteterne. Singer har erklæret sig skyldig i retssagen i Boston.

Felicity Huffman er sammen med sin mand tiltalt for at have skjult en velgørende donation på 15.000 dollars fungerende som bestikkelse foruden sigtelser om mail-fusk. Et vidne, højst sandsynligt Singer, har mødtes med Huffman og arrangeret, at en unavngiven person skulle rette svarene til hendes datters adgangsprøve til universitetet. Efterfølgende har Huffman haft en mailudveksling med samme person med det formål at give datteren 100 procent ekstratid til prøven.

Arrestordrer er blevet udstedt og 13 af de sigtede – deriblandt Hoffman – sidder tirsdag morgen i forvaring i Los Angeles og venter på deres retssag.

Læs også: Ja, ’Leaving Neverland’ er ensidig – men Michael Jackson-forsvarerne har glemt deres egen kritiske sans

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af