Sofie Gråbøl spiller dansk dronning i ny HBO-serie – se traileren

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Anne Lister var lidt af en rebel i 1800-tallets England: Som åbent homoseksuel og selvstændig forretningskvinde nægtede hun at indordne sig tidens kønsroller.

Hendes liv bliver nu af BBC og HBO gjort til et periodedrama, hvor man også kan opleve danske Sofie Gråbøl som dronningen af Danmark. ’Gentleman Jack’, som er det øgenavn, Lister fik, fokuserer på hendes forretningsbedrifter i kulbranchen og som skatteinddriver og hendes kærlighedsaffæren med Ann Walker. Ud fra traileren at dømme bliver det en charmerende serie om en kvinde, der udfordrer tidens kvindesyn og konstant modbeviser tidens lave forventninger til en kvindes sans for forretning og forhandling.

Bag serien står Sally Wainwright, skaber af den roste krimiserie ’Happy Valley’. Suranne Jones (’Doctor Foster’) indtager rollen som Anne Lister over for blandt andre Gemma Jones (’Bridget Jones’, ’Fornuft og Følelse’), Peter Davison (’Doctor Who’) og Sophie Rundle (’Peaky Blinders’).

‘Gentleman Jack’ kommer til HBO Nordic, formentlig i slutningen af april.

Læs også: De 20 bedste film på Viaplay lige nu

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af