Sofie Gråbøl skal spille Danmarks dronning i lesbisk kostumedrama på HBO

Sofie Gråbøl skal spille Danmarks dronning i lesbisk kostumedrama på HBO
Sofie Gråbøl i den engelske krimiserie 'Fortitude'.

Englændernes tv-kærlighed til Sofie Gråbøl er stadig så varm som en ulden færøsk sweater, så det vil utvivlsomt vække mindst lige så stor glæde i det solstrålehungrende Brexit-land som herhjemme, at skuespillerinden har landet en stor rolle i den kommende HBO og BBC-miniserie ‘Gentleman Jack’, instrueret af Sally Wainwright (‘Happy Valley’).

Serien er et kostumedrama, der udspiller sig i West Yorkshire i 1832, inspireret af den sande historie om jordejeren og eventyreren Anne Lister, her spillet af Suranne Jones (Netflix’ ‘Doctor Foster’). Lister var åbent homoseksuel, og serien følger hendes kamp for at genopbygge hjemmet Shibden Hall og få lov til at gifte sig med en anden kvinde – en for tiden skandaløs mission.

Gråbøl spiller Dronning Marie af Danmark, der kommer til at spille en rolle for Listers liv i sidste del af serien, og danskerens scener optages on location i København:

»Da jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at spille Dronning af Danmark i en helt ny serie af Sally Wainwright, kunne jeg ikke have sagt ja hurtigt nok. Jeg er meget begejstret for at byde ‘Gentleman Jack’-produktionen velkommen til København, hvor jeg skal indspille mine scener som Dronning Marie over for fantastiske Suranne Jones«, siger Gråbøl i en pressemeddelelse.

Foruden hende og Jones medvirker ‘Peaky Blinders’ Sophie Rundle og Katherine Kelly, der spillede en hovedrolle i Sally Wainwrights anmelderroste krimiserie ‘Happy Valley’ (fang den øjeblikkeligt på Netflix, hvis du ikke har set den).

‘Gentleman Jack’, hvis titel refererer til Anne Listers øgenavn, får premiere på HBO Nordic i 2019.

Læs også: Brad Pitt og Natalie Portman rygtes til Wes Andersons hemmelighedsfulde musical-projekt

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af