’Turn Up Charlie’: Idris Elba er dj i sin helt egen Netflix-serie

’Turn Up Charlie’: Idris Elba er dj i sin helt egen Netflix-serie
Idris Elba i 'Turn Up, Charlie'. (Foto: Nick Wall/Netflix)

Idris Elba er ikke bare en god skuespiller. Han er ikke kun Slinger Bell fra ’The Wire’ eller John Luther i ’Luther”. Han er ikke bare tidens mest sexede mand ifølge magasinet People eller manges favorit til at være den næste James Bond.

Elba er en mand med mange talenter. Kickboxer. Musiker. Dj. Omtrent samme tid som det bliver annonceret, at han skal vende plader på Coachella under sit alias DJ Big Driis, kommer hans nye serie ’Turn Up Charlie’ ind på Netflix’ selvproducerede setliste.

I denne fine, men noget rodede komedieserie møder vi Elba i rollen som Charlie: En charmerende, sjov one hit wonder-dj, som efter kortvarig succes i 90’ernes diskoteksrus med rigelige mængder coke og damer nu lever på røven hos sin tante uden en klejne på lommen.

Da Charlie tager en småtjans som pladevender til en vens bryllup, møder han sin gamle BFF, David (JJ Feild), der siden de gode gamle dage er blevet stjerneskuespiller i Guds eget land. Han er lige flyttet tilbage til London med sin kone, den verdensberømte dj Sara (Piper Perabo), og deres umulius af en rapkæftet og charmerende datter Gabrielle (Frankie Hervey).

Charlie bliver ansat som Gabrielles barnepige (eller »manny«, som han drillende bliver kaldt). Og så følger et eventyr, hvor tillid og tillidsbrud mellem de implicerede partnere udfolder sig, mens Charlie langsomt får sat et comeback på benene med hjælp fra Sara.

’Turn Up Charlie’ er en hyggelig serie. Den er til tider ganske sjov, og replikkerne leveres ofte med rigelige mængder kækhed, så man mærker, at de involverede tydeligvis har nydt oplevelsen.

Desværre følger serien en brugt skabelon, hvor balancen mellem karriere, venskab og familieliv er lige så fortærsket som selv de største partyhits.

Der er ikke meget nyt på dansegulvets bonede gulve under Ibizas solbeskinnede luftlag. Moralen om kærlige kerneværdier, når narcissismens grimme fjæs spejler sig i dj-pultens forkromede overflade, og succesens dionysiske kraft griber én om vinylkuglerne, er velkendt. Det bliver lige så fremsynet som lineuppet til Grøn Koncert.


Kort sagt:
Idris Elbas nye serie er en fornøjelig, men forudsigelig komedieserie, som minder mere om en lunken familiefest end en sjov tur på dansegulvet.

Anmeldt på baggrund af hele sæsonen.

Serie. Hovedforfatter: Idris Elba & Gary Reich. Medvirkende: Idris Elba, JJ Feild, Piper Perabo, Frankie Hervey. Spilletid: 8 afsnit à 30 minutter. Premiere: Tilgængelig på Netflix
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af