Anmelderen undrer sig: Skal Kaare Quist spille med i ’50 Shades of News’ efter at have afleveret TV Avisen?

En klumme i Politiken har i de seneste dage skabt ophedet debat om DR’s TV Avis-vært Nina Munch-Perrins stiletter på skærmen. Lise Ulrich har fulgt furoren med stor interesse – for hun undrer sig også.
Anmelderen undrer sig: Skal Kaare Quist spille med i ’50 Shades of News’ efter at have afleveret TV Avisen?
TV Avis-værterne Nina Munch-Perrin og Kåre Quist. (Foto: DR)

KOMMENTAR. Når jeg tænder for TV Avisen om aftenen, bliver jeg som oftest mødt af den smilende fru Nina Munch-Perrin (virkelig sødt smil) eller manden med ansigtet, Kaare Quist. Begge knalddygtige værter, der formidler stoffet med stor professionalisme og stoisk ro, hvad end det handler om den britiske seermagnet Halløj i Parlamentet eller mere alvorlige sager a la skrupelløse kvindelige spelt-politikeres indsmugling af eget afkom i Folketingssalen.

Men der er noget, der til stadighed springer mig i øjnene.

Mens Nina Munch-Perrin spankulerer selvsikkert over gulvet i studiet, har DR’s stylister på ubegribelig vis skruet Kaare Quist ned i et tætsiddende jakkesæt tyvstjålet fra playboygarderoben i ’50 Shades of Grey’. Dér står han så, helt stift i rampelyset, som var han oprigtigt bekymret for, at sømmene skal sprænge på live-tv. Og som seer må man som konsekvens heraf selvsagt konstant spørge sig selv, om man overhovedet kan koncentrere sig om, hvad manden siger, når hans hvide skjorte strammer suggestivt over brystkassen i en grad, der lugter mere af bed’n’breakfast end Brexit-analyse.

Det er desværre langt fra det eneste eksempel på, hvordan DR systematisk over en årrække har kapitaliseret på Quists seksualitet uden tanke for disse ligestillingstider og i stedet ladet kostumeafdelingen tage sig pinagtige friheder på værtens bekostning, som var han et stykke kød med en øresnegl:

Sålunde så vi ham også i en pirrende nystrøget sag med ublu fuckability-kvalitet under fejringen af Kronprinsens 50-års fødselsdag. Det var så skærmen duggede, og medvært Stephanie Surruge tabte fatningen.

Bevares, det er ikke, fordi jeg personligt har noget imod mænd i jakkesæt. De kan være ganske spiselige på rette tid og sted, når frivolheden ikke skurrer i krydsklipningen til Theresa May på talerstolen. Men for fanden DR, sådanne outfits hører jo til i ‘Vild med Dans’ og husmorerotiske filmhits, ikke i TV Avisen.

Hvad er det lige præcis, I vil signalere? At Quist hver aften farter direkte fra 21.30-nyhederne til Cafe Victor? Er det rent modepjank? En forbipasserende tendens, hvor TV Avisen skal være smart på den der, du ved, mandeklassiske måde?

Hvis det skulle overbevise os om, at Quist er en stærk autoritet, kunne I da i det mindste have stukket den stakkels mand en FCK-trøje og et par praktiske hyttesko.

Det er dybt beklageligt for public service-højborgens progressivitet og for skævvridningen af den gængse danske medieforbrugers forståelse for moderne kønsroller, der alt for ofte ender i kedelig slutshaming af mandlige tv-værter.

Vi er kort sagt mange herude i stuerne, der undrer os.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af