Mesterinstruktørerne står i kø i årets prestigefulde Cannes-jury

Mesterinstruktørerne står i kø i årets prestigefulde Cannes-jury
Elle Fanning i Nicolas Winding Refns 'The Neon Demon', der også blev vist på Cannes-festivalen.

At skulle vælge Guldpalmen på Cannes Film Festival er uden sammenligning den mest eftertragtede juryplads i filmverden, og den prestigiøse franske festival er derfor hvert år i stand til at få nogle af verdens mest prominente filmfolk til at sætte deres egne projekter på hold i 10 dage for at hellige sig visninger og diskussioner af lidt over 20 film af deres kolleger.

Vi vidste allerede, at instruktør Alejandro González Iñárritu (‘Birdman’, ‘The Revenant’) var udnævnt til årets juryformand, men ellers har det taget usædvanligt lang tid, før festivalen har fået den fulde jury på plads. Men nu er den her – spækket med mesterinstruktører.

Iñárritu får således følgeskab af græske Yorgos Lanthimos, der senest fik et hav af Oscar-nomineringer for ‘The Favourite’. Også polske Pawel Pawlikowski, der er blevet Oscar-nomineret for sine to seneste film – ‘Ida’ og ‘Cold War’ (førstnævnte vandt tilmed kategorien for bedste ikke-engelsksprogede film) – er med, og det samme er franske Robin Campillo, der blev forrige år hædret for sit aids-drama ‘120 slag i minuttet’.

De flankeres af to af den internationale filmscenes største kvindelige instruktører, italienske Alice Rohrwacher (snart aktuel herhjemme med den uovertrufne ‘Lazzaro den lykkelige’) og amerikanske Kelly Reichardt, der er kendt for sine intenst-minimalistiske film som ‘Wendy and Lucy’, ‘Meek’s Cutoff’, ‘Night Moves’ og senest ‘Certain Women’.

Endelig er der stjernestøv i form af Elle Fanning, der er én af to skuespillere i puljen: Den anden er Maimouna N’Diaye, der også er instruktør, fra Burkina Faso. Sidste plads besiddes af den franske tegneserieforfatter Enki Bilal.

14.-24. maj skal flokken vurdere en lang række andre prominente filmskabere, fra Pedro Almodovar til Xavier Dolan, Terence Malick, Bong Joon-ho og Jim Jarmusch.

Læs også: Se årets Cannes-program

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af