Sophie Turner og Maisie Williams om ‘Game of Thrones’-farvel: »Det var en sæson fyldt med hjertesorger«

Sophie Turner og Maisie Williams har været bedste venner, siden de mødte hinanden i 2009 til karakterprøverne på rollerne som henholdsvis Sansa og Arya Stark. Siden er de blevet del af underholdningsbranchens største årlige tv-begivenhed og dertilhørende mediecirkus. Da vi mødte makkerparret i London, så vi, hvordan det ser ud, når man (næsten) spoiler på tæt hold. De viste også deres hemmelige håndtryk. Og så forberedte de os på, hvad vi kan forvente os af serieafslutningen.
Sophie Turner og Maisie Williams om ‘Game of Thrones’-farvel: »Det var en sæson fyldt med hjertesorger«
Sophie Turner og Maisie Williams i 'Game of Thrones'.

INTERVIEW. At lave ‘Game of Thrones’-interviews er lidt som at forsøge at lokke statshemmeligheder ud af Vladimir Putin, omgivet af et dusin spindoktorer, der står klar til at lægge en i fuld narkose og destruere ens diktafon, skulle man opsnappe bare den mindste detalje om den kommende sæson.

For det meste løber man med hovedet direkte mod muren, når man, med bind for øjnene, forsøger at spørge ind til plotlinjer i den kommende sæson 8, som ingen endnu har set, og som skuespillerne slet ikke må udtale sig om.

Men nogle gange er det faktisk muligt at vriste detaljer ud af stjernernes jerngreb, som vi erfarede, da vi mødte Sophie Turner og Maisie Williams til rundbordsinterview i London i midten af februar.

Her var et uskyldigt spørgsmål om den cast-reunion, der er blevet filmet i forbindelse med det ultimative ‘Game of Thrones’-bokssæt – bestående af alle otte sæsoner og ekstramateriale – ved at sende en brødebetynget Sophie Turner på glatis, inden interviewet overhovedet var begyndt. I hvert fald indtil det viste sig, at den hemmelighed, hun afslørede, slet ikke var en hemmelighed alligevel.

Sophie Turner. (Foto: Frederick M. Brown/Getty Images)

Hvordan var det at møde alle dem, der er døde i løbet af serien, til den store reunion?
Sophie Turner: »Det var fantastisk. Det var det vildeste at se Sean Bean (Ned Stark, red.) igen!«

HBO-kvinde indskyder iskoldt: »Og så siger vi ikke mere om, hvem der var til stede. Bare så du ved det«.

Turners øjne flakker: »Ååååh!«

HBO-kvinde, formanende: »Det er stadig en overraskelse«.

Turner, let oprevet: »Det skulle jeg virkelig ikke have sagt, skulle jeg vel?«

HBO-kvinde, forsonende: »Sean Bean har allerede annonceret det, så du har ikke spoilet noget«.

Turner, tydeligt lettet: »Åh gud. Pyyha!«

Maisie Williams griner: »Han er ikke engang med i serien længere, og han ødelægger det stadig for os!«

Fornærmelse mod det hårde arbejde

At holde tand for tunge i den omfattende promovering af ‘Game of Thrones’ er nærmest gået hen og blevet et endnu mere krævende arbejde end selve optagelserne. Det ved Sophie Turner om nogen. I marts blev stjernen lagt for had på Twitter, da hun fortalte, at hun havde afsløret serieslutningen for en række venner.

Da vi mødte hende, før hele konflikten, var hun og Maisie Williams dog klare omkring, hvor stor en indsats de gør for ikke at røbe det mindste:

»Det er vanskeligt. Slutningen er så speciel for os – selv under optagelserne var vi meget forsigtige – og det handler jo ikke kun om at svigte sig selv. Man svigter en hel familie af mennesker, der uafbrudt har arbejdet enormt hårdt for at fastholde denne lockdown. I sidste ende gør vi det jo for seriens fans og de mennesker, der elsker serien. Det er dem, vi gerne vil beskytte og sikre, at de ser sæsonfinalen som intenderet. At afsløre noget ville være en fornemmelse mod alt det hårde arbejde«, siger Williams.

Den 21-årige skuespiller har dog indviet sin mor i hemmelighederne, mens 23-årige Turner har fortalt sin forlovede, Joe Jonas, om afslutningen.

»Jeg fortalte det kun til ham, fordi han havde været med på set en trillion gange, så han blev ved med at spørge: ‘Hvad foregår der?’ Så fortalte jeg det bare«, siger Turner.

Hvilke reaktioner fik I, da I fortalte det?
Williams: »Jeg tror altid, det er ret undervældende, når folk ikke har set det ske. Det er aldrig den reaktion, folk gerne vil have, for de kommer aldrig til at sige ‘åh!’, når vi genfortæller det«.

Maisie Williams (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Turner: »Præcis! Det bliver noget andet, når de ser det…«

Williams: »… ja, det vil være meget bedre end mig, der siger ‘nå ja, så sker der noget á la det her, og jeg kan ikke helt huske den her del, men jeg tror, hun gør det her, og så sker det her måske. Og så er det slut«.

Er det kun os journalister, der forsøger at lokke informationer ud af jer, eller har I andre oplevelser med det?
Williams: »Nogle gange bliver tilfældige fans, man møder på gaden, sure, når man ikke vil fortælle dem noget. Så er de sådan: ‘Men jeg mødte dig! Kom nu, bare en lille bid fra den nye sæson’. Og jeg er sådan: ‘Ja, men jeg kan jo ikke…? Nej!’ Det er virkelig sjovt«.

Tage magten tilbage

De to unge stjerner har været bedste venner, nærmest siden de mødte hinanden for første gang til en gennemlæsning af en ‘Game of Thrones’-scene i 2009. For nogle år siden fik de matchende tatoveringer med tallene »07.08.09«, som er den dato, de begge fik rollerne som henholdsvis Sansa og Arya Stark.

Og selvom de ikke havde en eneste scene over for hinanden imellem sæson 1 og 7, er venskabet ikke falmet. Under vores møde tager de sig god tid til at vise deres »hemmelige håndtryk«, en slags indviklet klappeleg, der involverer ordene »BFF. For Life«. De mener det virkelig.

Det lader da også til, at netop venskabet er det, der får dem igennem det store mediespil omkring ‘Game of Thrones’ med et smil på læben. Og så en sund afstand til deres Instagram-profiler, hvor de begge har over otte millioner følgere.

Maisie Williams som Arya Stark.

»Jeg har gjort sådan, så man ikke kan se alle de billeder, jeg bliver tagget i, og jeg følger heller ikke rigtigt kommentarsporene. Ellers tror jeg, at man kan blive for påvirket af det, både negativt og positivt. Enten bliver dit ego oppustet, eller også sker det helt modsatte, og du hader alt, hvad folk siger og føler dig som et offer. Jeg kan godt lide sociale medier som en måde at udtrykke mig på og afklare rygter og den slags. Det handler om at tage magten tilbage!«, siger Turner

»Jeg plejede at tænke på det som tovejskommunikation, nu ser jeg det pænt meget som envejs – om mig, og hvad jeg laver – som du er velkommen til at følge med i. Det hedder jo ‘at følge’ nogen, ikke?«, fortsætter Williams, mens hun ivrigt tager sin telefon frem af lommen, da hun hører, at man kan fjerne taggede billeder.

Så for lige at vende tilbage til jeres karakterer – hvad er et karaktertræk ved Arya, som kunne hjælpe Sansa og omvendt?
Williams lægger telefonen væk: »Jeg tror, at Arya godt kunne lære at være mere stilfærdigt manipulerende i stedet for at hugge folks hoveder af hele tiden«.

Turner: »Jeg tror omvendt, at Sansa godt kunne have haft brug for at…«

Williams: »… stikke med den spidse ende«.

Turner: »Netop. Det ville have været rart med Ramsay. Men jeg tror også, at de ting, der gør dem så forskellige, er det, der gør dem magtfulde på hver deres måde. Sansa ville aldrig have overlevet det, hun har overlevet, hvis hun havde været en voldelig person. Og Arya ville ikke have overlevet, hvis hun havde været manipulerende. Jeg tror, at de i den kommende sæson kommer til at værdsætte hinandens forskelligheder. De har indset, at de er stærkere sammen«.

Williams: »Arya kommer helt sikkert til at være splittet mellem sin familie og sin oprindelige mission (hendes dødsliste med navne, red.). Det er hendes hovedkonflikt i den kommende sæson«.

Hvem ville være den bedste dronning af Norden?
Turner: »Mig«

Williams griner: »Jep!«

Turner: »Jeg tror ikke, Sansa er så magtbegærlig, hvilket automatisk gør hende til en bedre leder end mange af menneskerne i ‘Game of Thrones’. Mange andre er blændet af magten, hvorimod hun er meget diplomatisk og retfærdig. Hun har været igennem det værste og er alligevel kommet ud ovenpå«.

Williams tilføjer sukkersødt: »Hun er smuk, men det, der er inden i, er endnu smukkere«.

Turner griner: »Åh, Maise. Arya ville selvfølgelig skulle være leder af Queen’s Guard«.

Tough Titties

I denne sæson spiller I over for personer, I tidligere kun har mødt udenfor ‘Game of Thrones’-optagelserne. Hvordan var den oplevelse?

Turner: »Det var fantastisk. Nogle personer fra serien har man kun mødt til premierer og den slags, så det var fantastisk at se dem i karakter for første gang. Jeg er nærmest som en fan, der ser på: ‘Åh gud, det er den person i levende live!’. Det er virkelig sjovt«.

Sophie Turner som Sansa Stark.

I er jo nærmest vokset op på ‘Game of Thrones’-settet. Hvordan var det at tage afsked med det hele?
Turner: »Det var virkelig nostalgisk. Meget følelsesladet. Hver dag skulle man tage afsked med en location, et filmhold, sit kostume. Og når der var skuespillere, der havde deres sidste dag på set, skulle man også sige farvel til dem. Det var en sæson fyldt med hjertesorger. Det er umuligt at sige farvel på en ordentlig måde efter så mange år. Efter en filmoptagelse kan man sige, ‘tak alle sammen, det var skønt at arbejde med jer’. Men her kan du ikke rigtigt sige: ‘Tak for at være min faderfigur, tak for at være som en bror for mig’«.

Var det det rigtige tidspunkt at afslutte serien på?
Williams: »Fuldstændig. Det føles helt rigtigt. Jeg er 21 og klar til at starte et nyt kapitel i mit liv. Alle er lige blevet færdige på universitet, og vi prøver alle sammen at finde ud af, om vi skal på sabbatår, eller om vi vil begynde at arbejde. Det er et virkelig godt tidspunkt for mig!«

Turner: »Også bare for serien. Det føles som perfekt timing. Alle karaktererne har haft en meget rig karakterbue, og jeg tror ikke, det kunne have fortsat meget længere. Hvis showet var fortsat i 15 år, ville folk til sidst være sådan: ‘Flere karakterer. Flere dødsfald…«

Williams: »… en halshugning, det har vi set før!«

Hvordan tror I, folk kommer til at reagere på afslutningen?
Williams: »De kommer til at være oppe at køre. Det kommer til at tage et stykke tid, før det falder på plads, men jeg tror, de vil være tilfredse«.

Turner: »Der kommer til at være skuffede fans, men ligegyldigt hvad deres reaktion er, vil det stadig være en sindsoprivende finale«.

Williams: »Jeg tror bare ikke, folk har lyst til at se serien slutte, og det er jo lidt sådan: ‘Tough titties!’«

Find hele vores ‘Game of Thrones’-optakt HER.

Læs også: De 20 største øjeblikke i de syv ’Game of Thrones’-sæsoner rangeret – fra kæberaslende twists til legendariske flammetaler

Læs også: De 20 vigtigste spørgsmål før ‘Game of Thrones’ sidste sæson

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af