‘Avatar 2’ forsinket igen, igen – men Disney har premieredatoen klar

‘Avatar 2’ forsinket igen, igen – men Disney har premieredatoen klar
'Avatar' fra 2008.

Fans af verdens mest succesfulde blålige biograffilm, James Camerons Pochahontas-sci-fi ‘Avatar’, har måtte vente længe på de fire (!) godt sagnomspundne efterfølgere. Rigtigt længe.

Det første kapitel lagde publikum ned i 2009 og allerede året efter lød det, at en toer var på tegnebrættet. En toer, der endelig i 2017 fik en premiere sat til 2020, men som moderskibet Disney nu har sendt endnu et år ud i fremtiden. I går annoncerede musestudiet således, at ‘Avatar 2’ lander den 17. december 2021 (tro det, hvem der kan … ), og at de kommende ‘Avatar 3’, 4 og 5 følger på samme dato i december 2023, 2025 og 2027.

Forsinkelsen skyldes, at Disney jonglerer luksusproblemet ved at have for mange gigantfranchises i luften på samme tid, hvorfor ‘Star Wars’ og ‘Avatar’ kæmper om premieredatoerne det næste årti. Det betyder, at vi kan regne med at se de næste ‘Star Wars’ film efter dette års ‘The Rise of Skywalker i henholdsvis 2022, 2024 og 2026.

Om der er tale om ‘The Last Jedi’-instruktøren Rian Johnsons lovede trilogi eller ‘Game of Thrones’-skaberne David Benioff og D.B. Weiss’s ‘Star Wars’-projekter er endnu uvist, men idet Disney ‘kun’ har sat tre biografpremieredatoer af frem til 2026 tyder noget på, at den ene eller anden trilogi vil blive lanceret på streamingtjenesten Disney+.

Vi venter i afmålt spænding.

Læs også: Jessica Chastain kritiserer ’Game of Thrones’ for at bruge voldtægt som værktøj

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af