Jessica Chastain kritiserer ’Game of Thrones’ for at bruge voldtægt som værktøj

Jessica Chastain kritiserer ’Game of Thrones’ for at bruge voldtægt som værktøj
Jessica Chastain. (Foto: Andreas Rentz/Getty Images)

Det nyeste, fjerde afsnit af ‘Game of Thrones’, ’The Last of the Starks’, har fået en hård, kritisk medfart i forbindelse med skildringen og udviklingen af de kvindelige karakterer. Et af kritikpunkterne går på samtalen mellem Sansa Stark og The Hound. I samtalen forklarer Sansa Stark, at hun stadig havde været »en lille fugl«, hvis ikke hun havde udstået al den modgang, hun gennem tiden har mødt – modgangen blandt andet værende fysisk og psykisk smerte, brutal voldtægt og misbrug.

Den nævnte samtale har fået kritikere fra blandt andet IndieWire, Refinery29 og The Daily Beast til at forfatte artikler om problematikken i, at samtalen giver udtryk for, at Sansas misbrug har været en nødvendighed for hendes udvikling til stærk, selvstændig kvinde.

Et nyt indspark til debatten landede i går fra Jessica Chastain, der påpeger samme problemstilling. På Twitter skriver skuespilleren: »Voldtægt er ikke et værktøj, der gør en karakter stærkere. En kvinde behøver ikke at blive gjort til et offer for at kunne blive til en sommerfugl. Den lille fugl var altid en Føniks. Hendes fremherskende styrke skyldes udelukkende hende selv. Og hende alene«.

Læs også: Kritikere langer ud efter ‘Game of Thrones’ kvindeskildringer efter seneste afsnit

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af