Dansk transkønnet skuespiller får internationalt Netflix-gennembrud

Dansk transkønnet skuespiller får internationalt Netflix-gennembrud
May Simón Lifschitz og Youssef Wayne Hvidtfeldt i DR3-serien 'Yes No Maybe'.

Ganske vist har Jaime Lannister aka. Nikolaj Coster-Waldau kastet jernhånden i ringen, men de danske skuespillereventyr i udlandet galoperer ikke desto mindre fortsat derudad på tværs af streamingtjenester. Og senest er det transkønnede May Simón Lifschitz, der kan bryste sig af at have landet sin første internationale rolle i Netflix-produktionen ’Warrior Nun’.

Den manga-inspirerede fantasyserie fortæller historien om 19-årige Ava (portugisiske Alba Baptista), der velsignes med overnaturlige kræfter efter at være vågnet op i et lighus. Ava hverves af en hemmelig nonneorden, hvis krigerkvinder bekæmper helvedets dæmoner på Jorden. Lifschitz spiller karakteren Chanel, men om hun står på lysets eller mørkets side er endnu uvist. Sikkert er det dog, at transkønnede skuespillere i serieland endelig har fået medvind med ‘Euphoria’s Hunter Schafer, ‘Orange Is the New Black’s Laverne Cox og ‘Pose’-castet som succesfulde fyrtårne.

Dansk-argentinske Lifschitz har tidligere medvirket i DR3-serien ’Yes No Maybe’, familiefilmen ’Vildheks’, kortfilmene ‘Sorte Måne’ og ‘Veninde i vandet’ såvel som dramaet ’Christian IV’ og har som model optrådt på magasinforsider for blandt andre Eurowoman og hedengangne Cover.

’Warrior Nun’ er skabt af Simon Barry, der tidligere har stået bag sci-fi-serien ’Continuum’, og serien lander på Netflix i 2020.

Læs også: 10 uomgængelige LGBTQ-film og -serier, du skal streame – ifølge dragqueen Mizz Privileze

Lyt til SOUNDVENUE STREAMER: Jacob og Lise giver dig ugens bedste streamingtips

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af