HBO’s nye streamingtjeneste lancerer Lena Dunham-serie OG gensyn med Nicole Kidmans 90’er-heks

HBO’s nye streamingtjeneste lancerer Lena Dunham-serie OG gensyn med Nicole Kidmans 90’er-heks
Nicole Kidman i 'Practical Magic' fra 1998.

Våbenkapløbet i Hollywood fortsætter. Stormagterne er de største amerikanske streamingtjenester, og arsenalet består af instruktørsamarbejder og seriesatsninger.

Senest har HBO og Warner Brothers kommende streamingtjeneste HBO Max offentliggjort en imponerende ungdomssatsning. For ud over tjenestens trumfkort i form af rettighederne til ’Friends’, kræver det originalt indhold at konkurrere mod sværvægtere som Netflix, Amazon, Apple og ikke mindst Disney.

Støvet omkring HBO’s ’Euphoria’ har knap nok lagt sig, før stationens on demand-tjeneste nu har annonceret en high school-dramedy, ‘Generation’, produceret af Lena Dunham såvel som en storstilet serieprequel til 90’er-filmfænomenet ’Practical Magic’.

Da Lena Dunham som 25-årig debuterede med HBO-serien ’Girls’, blev hun udråbt som stemme for sin generation, og nu giver hun symbolsk stafetten videre til det kun 17-årige talent Zelda Barnz, som Dunham har peget på som sin samarbejdspartner på ‘Generation’. Der kunne godt stå et Z bag seriens titel for den meget unge Barnz, der både er forfatter og instruktør, har ønsket at skabe en serie, hun som teenager selv kan spejle sig i.

Stemningen i ’Generation’ siges at blande mørke og lys, i en fortælling om en gruppe unge der udforsker deres seksualitet og grænser i et konservativt miljø.

HBO Max andet serieprojekt, ’Rules of Magic’, er beslægtet med kultfilmen ’Practical Magic’ fra 1998, der i sin tid bød på en unik hekseduo bestående af Sandra Bullock og Nicole Kidman. Den kommende serie er en prequel, der foregår i 1960’ernes New York City, hvor tre søskende opdager, at de er af hekseslægt og har overnaturlige kræfter. Kvinden bag er Melissa Rosenberg, som instruerede Marvels ’Jessica Jones’ for Netflix, og det kunne lyde til, at HBO Max både går efter seerne af den populære heltindeserie og ’Chilling Adventures of Sabrina’, der har haft stor seertilslutning hos konkurrenten Netflix.

Om HBO Max kommer til Danmark er stadig uvist, men formentlig når serierne frem, om det så bliver i HBO Nordics katalog.

Læs også: Kristen Stewart er fanget på havets bund i traileren til sci-fi-gyset ’Underwater’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af