Her er efterårets mest ventede serier

På papiret bliver anden halvdel af 2019 en stor seriesæson. Streamingkrigen intensiveres – forhåbentligt med os seerne som vindere. Vi kigger frem mod de mest lovende titler.
Her er efterårets mest ventede serier
Dar Salim i 'Fred til lands'. Kan ses på DR til efteråret. (Foto: DR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Undskyld Norge’

Vi håber, Viaplay leverer god komik med den egenproducerede ’Undskyld Norge’.

Casper Christensen spiller videre på sin persona Casper, præmierøvhullet vi kender og elsker fra ’Klovn’,  hvis eneste karrieremulighed er at drage til Norge efter en omfattende #MeToo-sag.

I mockumentary-stil a la ’The Comeback’ bliver han på op- og nedturene fulgt af en dokumentarist. Traileren afslører desuden fint besøg af Skams Ulrikke Falch og verdensmester i skak Magnus Carlsen.

Kommer på Viaplay d. 26. august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Carnival Row’

Med et billedsprog, der til tider virker som taget ud af et maleri af Magritte, lader Amazon Prime-serien ’Carnival Row’ til at score fuld plade i æstetik. Med de to smukke hovedrolleskuespillere Cara Delevingne og Orlando Bloom i centrum bliver det mest interessant at se, om serien kan levere dramatisk.

Universet forekommer victoriansk tilsat et skvæt absint. Her er feer og kentauere immigranter i menneskenes storby, jaget på flugt af krige. Synes man stadig ikke, det lyder potent nok, lover serien også mordgåder og episk romance.

Travis Beacham og René Echevarria står bag serien, hvis manuskript har lidt en omtumlet tilværelse i Hollywood siden 2005 og nu endelig er fulgt til dørs. Forhåbentlig kan den leve op til næsten 15-års forventninger.

Premiere på Amazon Prime 30. august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’American Horror Story 1984’

Gyserantologiserien vender stærkt tilbage med sin niende sæson, som vi ud fra titlen at dømme må antage foregår i 1984. 80’er-nostalgi har vist sig at være profitabelt i disse år, hvilket titler som ’Stranger Things’ og ’GLOW’ vidner om, og det skal blive interessant at opleve serieskabere Brad Falchuk og Ryan Murphys tilgang. De kaster sig efter sigende over slashergenren, som netop havde sin storhedstid i 1980’erne, så mon ikke vi kan vente os en god omgang øksemordere og øde skovhytter pakket ind i lækker synthesizer og vhs-æstetik?

Med hensyn til skuespillere, så vender det originale cast tilbage, med undtagelse af Evan Peters. Af nye ansigter kan nævnes Matthew Morrison, DeRon Horton og Zach Villa.

Kan ses på FX fra 19. september

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Watchmen’

Showrunneren bag ’Lost’ og ’The Leftovers’, Damon Lindelof, begiver sig ud i superheltegenren med den stærkt imødesete HBO-serie ’Watchmen’ baseret på Alan Moore og Dave Gibbons milepæl af en graphic novel. I en Instagram-post forklarede Lindelof, at man ikke skulle forvente en traditionel ’filmatisering’. Man skulle i stedet tilgå serien som et remix, der tager udgangspunkt i universet.

Både ud fra traileren og Lindelofs udtagelser lader det til, at vi kan forvente os hæsblæsende action med et glimt i øjet. På rollelisten ses nye navne som Yahya Abdul-Mateen II og Adelaide Clemens samt veteraner som Jeremy Irons og Regina King.

Kan ses på HBO Nordic til efteråret

Anders Juul og Marijana Jankovic i ‘Fred til lands’ (Foto: DR)

’Fred til lands’

DR’s kommende søndagsdrama spinner den gode gamle Midsommervise til en fortælling om selvtægt. Et år efter en ung dreng er blevet slået ihjel i en fynsk provinsby, går fem af byens indbyggere sammen om at myrde den skyldige.

Seriens hovedforfattere Christian Torpe og Maria Østerbye har serier som ’Rita’ og den amerikanske ’The Mist’ på CV’et. Torpe har desuden skrevet manuskript til Bille August ’Stille Hjerte’, hvorimod Østerbye har arbejdet på Netflix-serien ’The Rain’.

Efterårets søndagsaftener vil vise, hvordan en psykologisk landsbythriller ser ud, fra DR’s hånd. Instruktionen står Louise Friedenberg, som også lavede den roste TV2-krimi ’Norskov’. Castet giver god grund til at glæde sig med nye og gamle stjerner som Morten Hee Andersen (’Herrens veje’), Dar Salim og Lene Maria Christensen.

Sendes otte søndage på DR i løbet af efteråret.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Undone’

I en bemærkelsesværdig autentisk animationsstil følger vi kvinden Alma (Rosa Salazar), der får sit monotone liv vendt på hovedet af en bilulykke. Hun begynder at se syner og får ved hjælp af sin afdøde far mulighed for at rejse i tiden og leger med ilden i form af historiens gang.

’Undone’ virker både hjertevarm og hjerteskærende. Når det desuden er Bob Odenkirk (Saul Goodman fra ’Better Call Saul’), der spiller faren, er der håb om lidt af den depressive humor, seriens skaber Raphael Bob-Waksberg imponerer med i sin sadcom-succes ’BoJack Horseman’.

Kan ses på Amazon Prime fra 13. september

Fra sæson 1 af ‘Doggystyle’ (Foto: Valdemar Cold Winge Leisner, DFF)

’Doggystyle’ sæson 2

Forventningerne er tårnhøje til anden sæson af Anna Emma Haudals seersucces ’Doggystyle’. Seriens første afsnit kan bryste sig af at være det mest streamede program på DR nogensinde. Seriens ret forkælede hovedperson, Asta, (Rosemarie Mosbæk) delte vandene, men efterhånden voksede hun på en. Helt anderledes var det med Josephine Park i rollen som Astas provinsveninde, Jose, der var elskelig fra start med sin bramfri, men også sårbare personlighed.

Præcis hvad omdrejningspunktet bliver for sæson 2 vides ikke, men første sæson sluttede på en cliffhanger, som det i hvert fald bliver spændende at få forløst.

Kan ses på DR til efteråret

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Witcher’

Der er dømt fantasy for alle pengene, når Netflix lancerer deres store satsning, ’The Witcher’. Serien er baseret på bogserien af Andrzej Sapkowski, som også har inspireret en række populære videospil. I hovedrollen ses Henry ’Superman’ Cavill som monsterjægeren Geralt af Rivia.

Internettet var hurtige til at latterliggøre Henry Cavills kostume, som mange synes lignede et middelmådigt cosplay. Det kan der være noget om, men at dømme ud fra traileren er der lagt i ovnen til et gedigent eventyr med smæk for skillingen. Endda med Lars Mikkelsen på rollelisten.

Kan ses på Netflix til efteråret

Nicolas Bro, Anders W. Berthelsen og Olivia Joof i ‘DNA’ (Foto: Henrik Osteen/ TV2)

’DNA’

I TV 2’s nye store dramasatsning finder vi Anders W. Berthelsen i hovedrollen som politimanden Rolf Larsen. Efter at have mistet sin datter lever han et isoleret og sorgfuldt liv. En fejl i politiets DNA-register gentænder dog håbet om, at datteren stadig er i live. På rollelisten ses også Nicolas Bro og Olivia Joof – sidstnævnte slog for alvor igennem i TV 2 Zulu-serien ’Perfekte steder’. Mest opsigtsvækkende er dog, at den engelske skuespillerlegende Charlotte Rampling også er at finde blandt de medvirkende.

‘DNA’ er skrevet af Torleif Hoppe (’Forbrydelsen’) og instrueret af Henrik Ruben Genz (’Frygtelig lykkelig’ og ’Gud taler ud’)

Kan ses på TV 2 til efteråret

‘The Mandalorian’

’The Mandalorian’

Ikke nok med at ’Episode IX: The Rise of Skywalker’ lander i biografen til december – man kan også glæde sig til tv-serien ’The Mandalorian’, som går i luften sammen med Disneys nye streamningtjeneste Disney+ (det vides endnu ikke, om den kan ses fra Danmark). Det eneste, vi ved, er, at serien handler om en lovløs mandalorianer (Pedro Pascal), som huserer i galaksens ydrekroge, efter imperiet er faldet. Vi befinder os altså tidsmæssig mellem ’Return of the Jedi’ og ’The Force Awakens’.

’The Mandalorian’ er produceret af Jon Favreau, og seriens i alt 10 afsnit er instrueret af forskellige instruktører, heriblandt newzealandske Taika Waititi (’Thor: Ragnarok’, ’What We Do in the Shadows’).

Kan ses på Disney+ fra 12. november

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Batwoman’

Den amerikanske tv-station The CW skriver tv-historie med deres nyfortolkning af ’Batwoman’. Serien markerer første gang, vi ser en åben lesbisk superhelt i en hovedrolle. Rollen som Batwoman spilles af Ruby Rose (’Orange Is the New Black’), som ud fra traileren at dømme virker oplagt i rollen som sortklædt feministisk hævner.

Selv inden nogen har set serien, er den blevet lagt for had på internettet. Traileren har i skrivende stund over 400.000 dislikes på Youtube, så noget tyder på, at serien er blevet genstand for samme backlash som ’Captain Marvel’ med Brie Larson oplevede. Kritikken mod ’Batwoman’ handler især om castingen af Rose og mandlige ’fans’, som mener, at serien pusher en feministisk agenda.

Kan ses på på The CW fra 6. oktober – dansk premiere uvis.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Wu-Tang: An American Saga’

Den usandsynlige succeshistorie om hiphop-gruppen Wu-Tang Clan bliver fortalt i en kommende miniserie, der har selveste klanfaderen RZA som medforfatter. Serien udspiller sig i 1990’ernes New York under crack-epidemien, så forhåbentlig har musiksagaen også noget til dem, der savner ’The Wire’. Derudover springer den følsomme ’Moonlight’-stjerne Ashton Sanders ud som rapperen RZA.

’Wu-Tang: An American Saga’ udkommer på den amerikanske streamingtjeneste Hulu 4. september. Det er endnu ikke bekræftet, om den får dansk premiere.

Jude Law i ‘The Young Pope’

’The New Pope’

Italiens største instruktør i nyere tid, Paolo Sorrentino, har som så mange andre prominente filmskabere kastet sig ud i serieproduktion. Og filmkunstner kan man i den grad kalde Sorrentino, hvis film ’Den store skønhed’ af mange betegnes som et moderne mesterværk. Hans tv-debut blev ’The Young Pope’ med Jude Law i hovedrollen, som Vatikanets yngste og første amerikanske pave til dato.

Nu kommer en ny sæson under navnet ‘The New Pope’, og muligvis en ny pave, hvor Law får selskab af John Malkovich, Ulrich Thomsen og Marilyn Manson! Hvis man kender Sorrentino ret, bliver det helt sikkert både flot og spækket med intriger.

Kan ses på C More senere på året.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Terror’ sæson 2

Executive producer Ridley Scott samt serieskaberne Max Borenstein (Kong: Skull Island) og Alexander Woo (True Blood) blander virkelig historie med det overnaturlige i anden sæson af gyserserien ’The Terror’, som har fået undertitlen ’Infamy’.

‘The Terror: Infamy’ foregår under Anden Verdenskrig, hvor et hjemsøgt fotografi vender op og ned på Chester Nakayamas (Derek Mio) tilværelse. Hvis serien holder niveauet fra første sæson, så kan vi vente os et isnende koldt og ubehageligt bekendtskab. Første sæson var løst baseret på Dan Simmons bog af samme navn. Efter succesen besluttede man at gå videre med serien som en antologiserie. Der er således ingen umiddelbar forbindelse mellem første og anden ombæring.

Kan ses på Amazon Prime.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Modern Love’

Amazon Prime ser ud til at levere efterårets måske mest quirky serie. ’Modern Love’ er en antologiserie om virkelige kærlighedshistorier fra det 21. århundrede baseret på en klumme fra The New York Times. Det er irsk films indie-mester John Carney (’Once’, ’Sing Street’), som skal instruere afsnittene, der hver især zoomer ind på en bred palet af storby-forhold.

Antologiformen giver plads til et cast, der rummer et utal af stjerneskuespillere. For blot at nævne et par stykker medvirker Anne Hathaway, Tina Fey, Dev Patel og Andy Garcia. Derudover kan fans af den britiske serie ’Fleabag’s anden sæson glæde sig til et gensyn med præstedarlingen over dem alle: Andrew Scott.

Kan streames på Amazon Prime i løbet af efteråret. 

Læs også: De bedste serier i første halvdel af 2019

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af