Kommende ’Ringenes Herre’-serie er underlagt strikse krav fra Tolkiens arvinger

Kommende ’Ringenes Herre’-serie er underlagt strikse krav fra Tolkiens arvinger
Viggo Mortensen som Aragorn i 'Ringenes herre'.

Selvom Amazon Prime er en streaming-sværvægter, og ovenikøbet har betalt 250 millioner dollars for rettighederne til at producere et seriereboot af ’Ringenes herre’, har de ikke lov til frit at digte videre på verdens måske mest elskede filmtrilogi.

For når det kommer til reglerne for, hvad der må og ikke må ske i Middle Earth, er det Tolkiens arvinger, der bestemmer. For at undgå at træde ved siden af er Tom Shippey, en af verdens førende eksperter i Tolkien, blevet en central del af produktionen.

»Tolkiens arvinger insisterer på, at der ikke ændres på, hvordan The Second Age grundlæggende er udformet (…)«, forklarer han til magasinet Deutsche Tolkien Gesselschaft .

Udover at produktionen ikke må ændre på den givne periode, må de heller ikke vise scener fra hverken den første eller tredje alder. Men selvom Tolkiens udførlige bøger og appendikser afdækker meget, mener Shippey ikke, at det skulle begrænse fantasien for skaberne:

»Man kan finde på nye karakterer og stille en masse af spørgsmål, eksempelvis: Hvad har Sauron lavet i mellemtiden? Hvor var han, efter Morgoth blev besejret? Teoretisk set kan Amazon besvare den slags spørgsmål ved at opfinde svarene til dem, siden Tolkien ikke selv har beskrevet det«, udtaler han i interviewet .

Med et tidsspænd på 3441 år, burde der da også være nok at lege med. Så længe der bare ikke pilles ved begivenhedernes gang, understreger Tolkien-professoren:

»Det må bare ikke modsige noget, Tolkien rent faktisk har skrevet. Det er der, Amazon skal passe på. Det hele skal stemme overens, det er ikke en mulighed at ændre de rammer, Tolkien har skabt, det er afgørende, at det forbliver ’tolkiensk’«, udtaler Shippey.

Hvor Peter Jacksons filmtrilogi omhandler The Third Age of Middle Earth, vil Amazons fortælling fokusere på den onde Sauron og fortælle om hans vej til magten. Dermed er rygtet om, at en ung Aragorn skulle optræde, også officielt aflivet.

Den første sæson kommer til at bestå af hele 20 afsnit, hvoraf J.A. Bayona (’Børnehjemmet’) skal instruere de første to. Og man kan godt tillade sig at have tårnhøje forventninger, for Amazon siges at have smidt en milliard dollars efter projektet. Serien går i produktion i løbet af næste år, men der er endnu ikke nogen premieredato.

Læs også: En stor bingemåned i vente – Disse serier skal du se i august

Læs også: De store ambitioner for fantasyserien Carnival Row med Cara Delevingne og Orlando Bloom skinner igennem i ny trailer

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af