Joaquin Phoenix udvandrede fra ‘Joker’-interview efter kritisk ladet spørgsmål

Joaquin Phoenix udvandrede fra ‘Joker’-interview efter kritisk ladet spørgsmål
Joaquin Phoenix i 'Joker'.

Todd Phillips længe ventede ’Joker’, som fortæller oprindelseshistorien om Batmans nemesis nummer ét, er blandt efterårets mest ventede film. Den gik hjem med Guldløven fra Venedig Film Festival, og den alternative superheltefilm spås allerede store chancer ved den næste Oscar-uddeling.

I filmen spiller Joaquin Phoenix den fremmedgjorte, aspirerende standupkomiker Arthur Fleck, som udvikler sig til Gotham Citys værste mareridt. En præstation, som udover at have høstet store roser også har skabt en del kontroverser. Nogle har udtrykt frygt for, at den vil inspirere vrede hvide outsidermænd til at tage sagen i egen hånd.

I et interview med The Telegraph blev Joaquin Phoenix spurgt, om han på nogen måde var bekymret for, om filmen ville »på en pervers måde inspirere præcis den slags mennesker, filmen handler om, med potentielt tragiske konsekvenser«.

Phoenix svarede blot: »Hvorfor? Hvorfor ville du…? Nej, nej«, hvorefter han forlod interviewet.

Ifølge The Telegraph var Phoenix derefter væk i en time. Han kom dog tilbage og færdiggjorde interviewet, men undlod at svare på det betændte spørgsmål. Phoenix fortalte i stedet The Telegraphs udsendte, at han var gået i panik over spørgsmålet, fordi han ikke selv havde tænkt de tanker.

Efter ’Joker’-premieren i Venedig kritiserede Indiewire i deres anmeldelse af filmen, at Joker-figuren fremstilles i et, ifølge anmelderen, næsten sympatisk billede:

»Der er fundamental forskel på at fortælle sådan en historie i en beskidt, misantropisk kunstfilm som ’Taxi Driver’ og så fortælle den i det universelle sprog, der hører til superheltefilm, som åbner i biografer verden over. I den kontekst kan historien ikke undgå at føles en smule håbefuld«.

Filmens instruktør Todd Phillips har tidligere udtalt, at rå 70’er-film som ’A Clockwork Orange’, ’Death Wish’ og ’Taxi Driver’ har været blandt hans største inspirationskilder. Alle film med voldelige hovedkarakterer, som i deres samtid også mødte kritik fra visse kredse for, at de kunne opfordre til vold.

‘Joker’ får premiere 3. oktober.

Læs også: Fra Pattinson til Radcliffe: Syv stjerner, der er brudt fri fra ikoniske roller

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af