Apple napper Alfonso Cuarón trods hans Netflix-succes med ‘Roma’

Apple napper Alfonso Cuarón trods hans Netflix-succes med ‘Roma’
Alfonso Cuarón til premieren på 'Roma' på filmfestivalen i Venedig. (Foto: Antony Jones/Getty Images)

Med ’Roma’ beviste Alfonso Cuarón, at Netflix for alvor skal tages alvorligt i artfilm- og Oscar-sammenhænge. Det sorthvide mesterværk blev nomineret til 10 priser, inklusive Bedste Film, og endte med at gå hjem med tre statuetter blandt andet for Bedste udenlandske film.

Men selvom samarbejdet mellem Netflix og den mexicanske instruktør umiddelbart var frugtbart for begge parter, er Cuaróns tilhørsforhold til Netflix åbenbart ikke større, end at han nu ifølge Variety har indgået en flerårig aftale med den nyeste spiller på streamingmarkedet, Apple TV+.

Bevæggrundene for skiftet er endnu uvisse, og vi ved heller ikke, hvilke projekter han kommer til at kaste sig over. Men Cuarón er en utroligt kvalitetsbevidst filmskaber af den slags, Apple virkelig er på jagt efter.

Apple-ekspert Logan Purk har udtalt følgende til Indiewire om den nye aftale:

»Det er lige efter den plan, de lagde efter annonceringen af Apple TV+. Planen var at få de største talenter med om bord til at lave godt indhold. Men én ting er at skrive en kontrakt, noget andet er at skabe. Bare fordi du har en god skuespiller eller instruktør, så er det ikke lig med, at der kommer et godt produkt ud af det. Cuarón kontrakt er dog godt for aktierne. Han har en ret solid track record. Især med sin senere film«.

Cuarón tilslutter sig en efterhånden interessant Apple TV+ familie, som allerede består af andre tunge instruktørnavne, heriblandt J.J. Abrams og M. Night Shyamalan.

Apple TV+ bliver lanceret 1. november.

Læs også: M. Night Shyamalan deler første creepy teaser til sin nye Apple-serie ’Servant’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af