Claes Bang tørster efter blod i første trailer til ‘Dracula’ – fra serieskaberne af ‘Sherlock’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Claes Bang er klar til at bore hjørnetænderne i sit helt store internationale seriegennembrud, når han til jul springer ud som Dracula i BBC One og Netflix-serien af samme navn. Såmænd fra skaberne af en vis anden, rasende populær BBC-serie, ‘Sherlock’.

»Det har været meget omfangsrigt. Vi har optaget tre afsnit, der hver er spillefilmlængde – samme format som ’Sherlock’-serien med Benedict Cumberbatch og skabt af samme bagmænd, Mark Gatiss og Steven Moffat. Det har været mega fedt og super tough, og serien er vel det første seriøse bud på en Dracula-filmatisering siden Francis Ford Coppola og Gary Oldmans ’Bram Stoker’s Dracula’ i 1992«, fortalte Bang, da vi interviewede ham tilbage i august i år.

Efter at have arbejdet som skuespiller i næsten 30 år, opnåede danskeren i 2017 stor berømmelse for sin geniale hovedrolle i svenske Ruben Östlunds Guldpalme-vinder ‘The Square’, og senest har han kunnet opleves herhjemme i Showtime-serien ‘The Affair’s femte sæson på HBO Nordic.

Om optagelserne af ‘Dracula’ siger han endvidere:

»Ligesom ‘The Affair’-showrunneren Sarah Treem og Ruben Östlund, så er Moffat og Gatiss også gode til at give alle på settet fornemmelsen af, at man er tæt sammen om projektet. De er der hele tiden, og det føles personligt. Man ved, hvis ’barn’ serien er, og man kan lege med stoffet i fællesskab. Det tiltaler mig i højere grad end at sidde i en trailer i otte timer, komme ud, få en maskinpistol i hånden, tømme den ind i en bil og så ellers gå tilbage i min trailer igen.

Jeg har virkelig været ude af min normale comfort zone i horror- og fantasy-genren. Jeg spiller 500 år gammel, drikker folks blod, og alle ved jo, hvem Dracula er. Han er en fucking emoji! Hvis man skulle oversætte det til teater, er Dracula jo lige så ikonisk som Hamlet, og allerede da det første pressebillede fra serien kom ud, sad der Bram Stoker-aficionadoer og stillede spørgsmålstegn ved, hvorfor jeg ikke havde noget overskæg. Så jeg ved godt, at jeg skal være forberedt på lidt af hvert i forhold til fanhypen omkring karakteren«.

‘Dracula’ får premiere på BBC One – og forhåbentlig også dansk Netflix – i juleferien.

Læs også: Claes Bang får kæmpe seriegennembrud i ’The Affair’ og Netflix’ ’Dracula’: »Hold kæft det bliver sjovt det her!«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af