Nicolas Winding Refn genopliver 80’er-kultklassiker til ny HBO-serie

Nicolas Winding Refn genopliver 80’er-kultklassiker til ny HBO-serie
Nicolas Winding Refn under Cannes Film Festival i maj. (Foto: John Phillips/Getty Images)

»You have the right to remain silent … forever«. Således lyder den bomstærke tagline til den amerikanske kultklassiker ’Maniac Cop’ af William Lustig. En slasherfilm om en mystisk, morderisk politimand, der slagter sig igennem Los Angeles’ gader i 1988 og igen i ‘Maniac Cop 2’ fra 1990 og ‘Manic Cop III: Badge of Silence’ fra 1993.


Nicolas Winding Refn
har længe haft et ømt punkt for kultfilmen, som han ville skabe et spillefilmsreboot af, der skulle have haft premiere under Cannes Festival i 2016. Således ville skæbnen det dog ikke (og mon ikke Refn havde munden fuld med mastodontværket ‘Too Old to Die Young’?), men i mellemtiden er filmen blevet til en tv-serie, der nu har fået grønt lys til en amerikansk premiere via HBO og en fransk ditto via Canal+.

Winding Refn skal instruere og producere serien i selskab af John Hyams, der er bedst kendt for serien ’Universal Soldier’.

»Vi har talt om at genskabe ’Maniac Cop’-filmen gennem flere år, men som vi fortsatte med at arbejde på materialet, fik vi lyst til at udforske verdenen, vi skabte, endnu mere i dybden. At forvandle ’Maniac Cop’ til en serie giver os muligheden for at udleve vores vildeste ambitioner og nå et enormt publikum gennem partnerne HBO og Canal+«, fortæller Nicolas Winding Refn via Deadline om samarbejdet bag filmen, der med hans egne ord bliver en »uforfalsket, actionpacked horror-odyssé«.

Se traileren til den originale ‘Maniac Cop’ fra 1988 herunder.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af