Robert De Niro sagsøges for kønsdiskrimination og chikane af tidligere kvindelig ansat

Robert De Niro sagsøges for kønsdiskrimination og chikane af tidligere kvindelig ansat
Robert De Niro ved premiere på 'The Irishman' i New York. (Foto: Jamie McCarthy/ Getty Images)

Den ’Joker’-aktuelle Robert De Niro er blevet sagsøgt for 12 millioner dollars af en tidligere kvindelig ansat for grov kønsdiskrimination.

I august ville Robert De Niro slæbe den tidligere kvindelige ansatte i sit produktionsselskab Canal Productions, Graham Chase Robinson, i retten for seks millioner dollars for at have misbrugt selskabets midler og for at se Netflix i arbejdstiden.

Nu svarer Robinson igen med en udførlig anklage, hvor hun giver talrige eksempler på De Niros upassende opførsel og chikane, som hun mener at have været offer for:

»Robert De Niro er en person, der har holdt fast i gamle normer (…). Han accepterer ikke ideen om, at mænd skal behandle kvinder som ligestillede«.

Beskyldningerne tæller kønsdiskrimination, chikane, tilbagebetaling af løn og brud på retsmæssige arbejdsvilkår. Den uddybes i 19 siders noter, hvor der også refereres til Harvey Weinstein som eksempel på branchens dårlige forhold:

»Som anklagerne mod Robert De Niros faste professionelle samarbejdspartner, Harvey Weinstein, tydeliggør, er der fortsat meget arbejde, der skal gøres, før der kan opnås ligestilling«.

I De Niros lejr kaldes beskyldningerne for »absurde ud over alle grænser« af advokaten Tom Harvey.

Robinson påstår, at det var hendes plan at sagsøge De Niro for kønsdiskrimination, allerede inden han stævnede hende i august.

I anklagen bruger Robinson en række detaljerede beskrivelser af situationer til at styrke sine påstande om den arbejdssituation, hun karakteriserer som »klokkeklar chikane«.

Søgsmålet hævder, at De Niro at har behandlet hende som en slags firmakone og udsat hende for »unødvendig og uønsket fysisk kontakt«. Der uddybes med et hav af eksempler på den mandlige stjernes upassende opførsel:

»Han kunne finde på at joke med Ms. Robinson om sin Viagra-recept. (…) De Niro bad Ms. Robinson om at forestille sig ham, mens hans sad på toilettet. (…)«.

Afslutningsvis har »De Niro foreslået, at Ms. Robinson kunne blive gravid med sæd fra sin (gifte) mandlige kollega«.

Hollywood-stjernens anklage mod Robinson kom, efter hun sagde sin stilling som underdirektør for økonomi og produktion op i Canal Productions i foråret. Hun startede som assistent i selskabet og arbejdede der i 10 år, men blev ved sin fratrædelse nægtet en anbefaling af De Niro.

Læs også: De udenlandske anmeldere er vilde med Martin Scorseses »mesterværk« ‘The Irishman’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af