Apple-filmen ‘The Banker’ taget af plakaten efter anklager om seksuelle overgreb

Apple-filmen ‘The Banker’ taget af plakaten efter anklager om seksuelle overgreb
STREAMING TOGETHER

Premieren på den stjernespækkede Apple-film ’The Banker’ er blevet udskudt på ubestemt tid efter anklager om seksuelle overgreb udført af filmens medproducent, Bernard Garrett Jr., der er søn af Bernard Garrett, sr., hvis virkelige historie filmen er baseret på.

I ’The Banker’ spiller Anthony Mackie virkelighedens Bernard Garrett, der ved at bruge en hvid mand som dække til at lave forretninger fik sit eget bankforetagende og lånte penge ud til afroamerikanere, som ellers ikke kunne begive sig ind på boligmarkedet. Filmen er skrevet og instrueret af George Nolfi (‘The Adjustment Bureau’).

Til at starte med blev filmens gallapremiere på American Film Institute aflyst, hvorefter filmens premiere på streamingtjenesten også blev udsat på ubestemt tid. I udtalelser til The Hollywood Reporter har den tidligere VH1- og MTV-vært Cynthia Garrett anklaget sin halvbror Bernard Garrett Jr. for at have begået overgreb på både hende og hendes lillesøster, da de var små. Hun mener mener derfor også, at han bevidst har justeret filmens tidslinje, så de ikke medvirker, selvom det ikke er korrekt i forhold til, hvornår begivenhederne udspillede sig.

Cynthia Garrett har flere steder udtrykt stor utilfredshed med den måde, filmen er blevet lavet på. Den øvrige familie til Bernard Garrett Sr. har nemlig ikke fået nogen indflydelse på tilblivelsen.

Cynthia Garrett har udtalt til Indiewire:

»Hans rigtige kone er Linda Garrett. Hun er min mor. [Filmen fokuserer på Bernard Garrett Seniors første kone frem for hans anden, red.]. Hvad, der er blevet gjort her, er chokerende. Min far ville vende sig i graven. Der blev ikke skrevet noget manuskript for 20 år siden. Min far skrev en lille bog, som han gav til os børn. Sandheden var det, han og min mor ønskede. I stedet har Hollywood slået sig sammen med vores halvbror og stjålet min mors historie, efter han misbrugte mig og min lillesøster i årevis«.

Det er ikke første gang, Cynthia Garrett fortæller om de påståede overgreb. Hun fortæller videre, at hun har beskrevet dem i sin selvbiografi fra 2016, ’Prodigal Daughter: A Journey Home To Identity’. Hun udtrykker stor forargelse over den måde, filmprojektet er blevet håndteret, og at halvbroren har fået lov til at »slette« hende og hendes søskende og mor, der var medejer af ejendommen og bankerne, der fortælles om i filmen. Hun udtaler videre til Indiewire:

»Hver producer og stjerne, som har været en del af det her, burde skamme sig. Apple TV burde skamme sig«.

Udover Anthony Mackie (’Avengers’, ’The Hurt Locker’) medvirker Samuel L. Jackson som Bernard Garrett forretningspartner og Nicholas Hoult som bankens hvide frontmand.

Apple har udsendt følgende udtalelse i forbindelse med den aflyste premierevisning af ‘The Banker’ og det videre forløb for filmen:

»Vi købte ‘The Banker’ tidligere på året, da vi fandt filmens underholdende og oplysende historie om social forandring og finansiel forståelse bevægende. (…) Sidste uge kom en række bekymringer omkring filmen os for øre. Vi har, sideløbende med filmskaberne, brug for noget tid til at undersøge omstændighederne og afgøre, hvilke skridt der er bedst at tage fremadrettet«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af