Spike Lee filmatiserer ‘Romeo & Julie’ i hiphop-version

Spike Lee filmatiserer ‘Romeo & Julie’ i hiphop-version
Spike Lee under Cannes-festivalen i år. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Efter storsuccessen med ‘BlacKkKlansman’ kaster den politisk engagerede instruktør Spike Lee sig nu over en hiphopadaptation af Shakespeare. Titlen på projektet er ’Prince of Cats’, som er en filmatisering af Ron Wimberleys tegneserie af samme navn.

Handlingen spiller på bandekrigen fra ’Romeo & Julie’, dog hensat til 1980’ernes Brooklyn, hvorfor man kan forvente sig godt med DJ’s, MC’s, breakdancing og graffiti. I ’Prince of Cats’ går bydelen således også under navnet »Da People’s Republic of Brooklyn«.

Ligesom i Shakespeare-stykket er Capulet og Montagues rivaliserende klaner i den moderniserede version. Handlingen følger Julies fætter Tybalt Capulet, der med sit slæng bekriger familiens fjende.

Lee er i gang med at skrive manuskript ud fra tegneserieforlægget i fællesskab med forfatteren Ron Wimberley og Selwin Seyfu Hinds, der tidligere har været chefredaktør for hiphopmagasinet The Source.

Oprindeligt var Lakeith Stanfield (’Get Out’, ’Atlanta’) på tale til castet, men er desværre ikke længere tilknyttet projektet.

Spike Lee vandt en manuskript-Oscar for ’BlacKkKlansman’ og stod desuden bag serie-rebootet af gennembrudsfilmen ’She’s Gotta Have it’ på Netflix, inden den blev parkeret af tjenesten efter to sæsoner.

Den australske instruktør Baz Luhrman har før haft succes med at flytte Shakespeares mest berømte stykke til 1990’erne i filmen ’Romeo + Juliet’, der havde Leonardo DiCaprio og Claire Danes som det forelskede par.

Hiphoppen gennemsyrede Spike Lees hovedværk ’Do the Right Thing’, der udspiller sig i netop 1980’ernes Brooklyn, og i ‘Chiraq’ fra 2015 omdannede han ligeledes et klassisk værk til moderne tid med musikken som en drivende faktor, dengang et stykke af Aristophanes.

Læs også: Spike Lee’s mesterværk er sjovt, erotisk, alvorligt – og så aktuelt som nogensinde før

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af