Én film fik Brad Pitt til at tage sin karriere op til revision – for kun at satse på kvalitet efterfølgende

Én film fik Brad Pitt til at tage sin karriere op til revision – for kun at satse på kvalitet efterfølgende
Brad Pitt i 'Once Upon a Time in Hollywood'.

Brad Pitt er netop blevet nomineret til en Golden Globe for sin rolle som Cliff Booth i Quentin Tarantinos ’Once Upon A Time in Hollywood’, der med stor sandsynlighed også scorer ham en Oscar-nominering.

At Brad Pitt er en af Hollywoods konger, er vi slet ikke i tvivl om. Og der er én af hans tidligere film, som vi kan takke for hans mange gode rollevalg efter 2004.

Det er Wolfgang Petersens ’Troja’, hvor Pitt – primært i bar overkrop – spiller krigshelten Achilleus i den historiske krig. I et nyt interview med The New York Times fortæller Brad Pitt, at han skiftede retning, da han så filmen, som han mildest talt ikke var begejstret for:

»Jeg skulle lave ’Troja’ fordi – alt det her tænker jeg, at jeg godt kan sige nu – jeg trak mig fra en anden film, og så blev jeg nødt til at lave noget andet for filmselskabet«, fortæller Pitt.

»Så jeg blev placeret i ’Troja’. Det var ikke smertefuldt, men jeg blev klar over, at den måde, den film bliver fortalt på, ikke var, som jeg ønskede det. Jeg lavede selv mine egne fejl i den. Det, jeg prøver at sige om ’Troy’? Jeg kunne bare ikke komme ud af midten af billedet. Det drev mig til vanvid«.

Blandt de film Pitt virkelig havde imponeret i inden ’Troja’ var David Fincher-filmene ’Fight Club’ og ’Seven’, der da også er blandt hans syv bedste, som vi fremhævede i en artikel tidligere på året.

I samme interview med New York Times fortæller han:

»Jeg var blevet forkælet af at arbejde med David Fincher. Det er ikke for at nedgøre Wolfgang Petersen. ’Das Boot’ er en af de største film nogensinde. Men et eller andet sted på vejen blev ’Troja’ en mere kommerciel slags ting. Alle skud var sådan: Her er helten! Der var intet mysterium. Så deromkring var det, jeg tog en beslutning om, at jeg kun ville investere i kvalitetsfortællinger – i mangel på et bedre udtryk. Det var et mærkbart skift, der førte til det næste filmårti«.

Ud over at han er en af sin generations største Hollywood-skuespillere, er den 55-årige stjerne også en profileret producer med blandt andet den Oscar-vindende ’12 Years A Slave’ og ’The Big Short’ på cv’et.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af