Se Kobe Bryants Oscar-vindende femminutters film ’Dear Basketball’

Se Kobe Bryants Oscar-vindende femminutters film ’Dear Basketball’
Kobe Bryant ved Oscars i 2018. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

I 2018 vandt den tragisk afdøde basketstjerne Kobe Bryant en Oscar sammen med instruktør Glen Keane for årets bedste animerede kortfilm.

Kortfilmen ’Dear Basketball’, som spilleren havde skrevet manuskriptet til og produceret, udkom samme år, som Lakers-legenden lagde sin trøje nummer 24 på hylden efter 20 sæsoner i NBA.

’Dear Baskeball’ er baseret på et essay, som Bryant skrev op til sin afsked med sporten, der definerede hans liv.

Den håndtegnede kortfilm føres an af Bryants voiceover, der beskriver hans første møde og evige kærlighed til sporten med ordene:

»Kære basketball, lige siden jeg som knægt rullede min fars sokker sammen til en bold og skød afgørende point i min fantasiversion af (arenaen, red.) Western Forum, vidste jeg med sikkerhed, at jeg forelskede mig i dig«.

I en montage ses den seksårige Bryant, der gennem hård træning markerer sig på basketbanen og ender med at blive en af de bedste udøvere, sporten nogensinde har set.

Selvom kortfilmen indbragte Kobe Bryant hans første og eneste Oscar, blev han afvist som medlem af Akademiet på grund af manglende fremtidsvisioner inden for filmbranchen.

I timerne efter hans død i et helikopterstyrt er han blevet hyldet for sine præstationer, mens nogle samtidig har mindet om den voldtægtsanklage, der har klæbet til hans navn.

Den tidligere Lakers-shooting guard blev 41 år.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af