Kobe Bryant nægtes medlemskab i Oscar-akademiet på trods af kortfilmspris

Kobe Bryant nægtes medlemskab i Oscar-akademiet på trods af kortfilmspris
Kobe Bryant med sin statuette efter årets Oscar-sejr. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Til årets Oscar-show vandt den tidligere basketballstjerne Kobe Bryant sammen med instruktør Glen Keane prisen for bedste animerede kortfilm med ’Dear Basketball’. Bryant er krediteret som manuskriptforfatter, og filmen er baseret på hans essay om sin pension fra basketball.

Det er kutyme, at man som Oscar-vinder inviteres til at blive medlem af Akademiet, men det er ikke tilfældet for Bryant. Ifølge Cartoon Brew havde repræsentanterne for kort- og animationsfilm indstillet ham, men efterfølgende er hans invitation blevet nedstemt af Akademiets direktører. I et brev begrunder de beslutningen med, at de mangler »beviser på en længere karriere« inden for filmbranchen.

I forbindelse med #MeToo kom der efter Oscar-sejren nyt fokus på en voldtægtsanklage mod Kobe Bryant fra 2003, som han i sidste ende ikke blev dømt for. Dette har (i hvert fald officielt) ikke haft indflydelse på beslutningen fra Akademiet, der tidligere har udvist de voldtægtsanklagede Harvey Weinstein, Roman Polanski og Bill Cosby.

Læs også: Susanne Bier er nu et af Oscar-uddelingens mest magtfulde mennesker

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af