Susanne Bier er nu et af Oscar-uddelingens mest magtfulde mennesker

Susanne Bier er nu et af Oscar-uddelingens mest magtfulde mennesker
Susanne Bier til Oscar-showet i 2011, hvor hun vandt prisen for bedste ikke-engelsksprogede film med 'Hævnen'. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Oscar-akademiets bestyrelse består af 51 medlemmer, som er fordelt ud over 17 afdelinger, der repræsenterer de forskellige erhverv i filmbranchen. Resultaterne fra dette års valg af bestyrelsesmedlemmer i det amerikanske Oscar-akademi er netop blevet talt op, og der er et dansk islæt blandt de fire nye medlemmer.

Fra 1. juli skal Susanne Bier nemlig i en treårsperiode være en del af Akademiets Board of Governors, som »bestemmer Akademiets strategiske vision, bevarer organisationens finansielle bæredygtighed og sikrer sig, at den opfylder sin mission«, som der står på organisationens website. Det er med andre ord en magtfuld position, da man har stor indflydelse på verdens største filmpris. Bier repræsenterer naturligvis instruktør-afdelingen, og hun er umiddelbart den første dansker, der har opnået positionen.

De tre andre nyudnævnte bestyrelsesmedlemmer er skuespiller Alfred Molina, production designer Tom Duffield samt animations- og kortfilmsproducer Bonnie Arnold.

Kostume-designer Jeffrey Kurland og PR-ansvarlig Sid Ganis vender tilbage til bestyrelsen efter en pause, og derudover er følgende ti medlemmer blevet genvalgt:

Bernard Telsey – de castingansvarliges repræsentant
Daryn Okada – filmfotografernes repræsentant
Rory Kennedy – dokumentar-repræsentant
Jim Gianopulos – executive-producernes repræsentant
Carol Littleton – klipper-repræsentant
Lois Burwell – makeup- og hår-repræsentant
Michael Giacchino – musiker-repræsentant
Scott Millan – lyd-repræsentant
John Knoll – visuelle effekter-repræsentant
Billy Ray – manuskriptforfatternes repræsentant

Årets afstemning er dog ikke helt slut endnu, da to kandidater til en producer-plads fik lige mange stemmer og derfor skal ud i en omstemning, som slutter på tirsdag. Her er tale om Blumhouse-grundlæggeren Jason Blum og Jennifer Todd, der var med til at producere Oscar-showet de to seneste år

Man må sige, at Susanne Bier, som vandt en Oscar-statuette for ’Hævnen’ i 2011, kommer i særdeles fint selskab. De to andre instruktør-repræsentanter er Kimberly Peirce og Steven Spielberg.

Læs også: Susanne Bier instruerer Netflix-thriller med Sandra Bullock

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af