Susanne Bier instruerer Netflix-thriller med Sandra Bullock

Susanne Bier instruerer Netflix-thriller med Sandra Bullock
Foto: Mike Pont/Getty Images

Det er en imponerende god uge for danskere i Hollywood.

Når Netflix fortsætter sin ambitiøse, hastigt ekspanderende spillefilmsproduktion med thrilleren ’Bird Box’, bliver det med den danske Oscar-vinder Susanne Bier bag kameraet – og Oscar-vinder Sandra Bullock overfor.

’Bird Box’ handler om en kvinde (Bullock) og hendes to børns rejse igennem en voldelig, postapokalyptisk verden, og starter optagelser til september. Manuskriptet skrives af Eric Heisserer (’Arrival’), baseret på en novelle Josh Malermann.

Netflix’ valg af Bier – som sidste år opnåede stor international succes med John le Carré-serien ’The Night Manager’ – er ikke overraskende set i lyset af streamingtjenestens seneste filmsatsninger med prominente instruktører hvervet fra alle verdenshjørner. Deriblandt sydkoreanske Bong Joon-ho, som stod bag sidste måneds eventyrlige veganerthriller ’Okja’, og selveste Martin Scorsese, hvis kommende gangsterepos ’The Irishman’ har Robert De Niro og Al Pacino på rollelisten.

At ’The Night Manager’ vandt tre Golden Globes ved prisuddelingen i januar har dog uden tvivl ikke just mindsket Netflix’ interesse i den danske filmmager.

Bier får således travlt i kalenderen i den kommende tid; Foruden ’Bird Box’ arbejder instruktøren også på en tv-serie om landskvinden Karen Blixen. Men måske hun alligevel får tid til at vinke til sin danske, ditto Hollywood-ombejlede kollega Nikolaj Arcel over filmbyens kulisser – som vi skrev i går, skal Arcel nemlig snart i gang med optagelserne til en film om Robert F. Kennedy med Matt Damon i titelrollen.

Læs også: Tom Hiddleston: »Susanne Bier er en hård instruktør«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af