Susanne Bier-serie overrasker alt og alle ved Golden Globes – bliver den mest vindende tv-serie

Susanne Bier-serie overrasker alt og alle ved Golden Globes – bliver den mest vindende tv-serie

Susanne Biers roste BBC-serie ‘The Night Manager’ (herhjemme vist på DR under titlen ‘Natportieren’) gik ind til Golden Globes-natten med fire flotte nomineringer, men de færreste regnede til gengæld med, at den ville løbe med så meget som en eneste pris.

Og alligevel hjemtog den tre.

Hovedprisen for bedste miniserie gik godt nok til storfavoritten ‘The People v. O.J. Simpson: American Crime Story’, men Biers spionserie vandt alle de tre skuespilpriser, den var i spil til: Tom Hiddleston for sin hovedrolle som undercover-spionen Jonathan Pine, Olivia Colman som hans primære kontakt i den britiske efterretningstjeneste og Hugh Laurie som den lyssky våbenhandler, han infiltrerer.

Hiddleston vandt overraskende foran en meget omtalt præstation af Courtney B. Vance fra førnævnte O.J. Simpson-serie samt sværvægtere som Bryan Cranston (‘All the Way’) og John Turturro (‘The Night Of’), Olivia Colman slog blandt andre Thandie Newton fra ‘Westworld’ og Lena Headey fra ‘Game of Thrones’, og Hugh Laurie overhalede forhåndsfavoritter som Sterling K. Brown og John Travolta (også begge fra ‘The People v. O.J. Simpson’).

De tre britiske skuespillere yder alle flotte præstationer i ‘The Night Manager’, men Bier kan afgjort også tage en del af æren for priserne, særligt Colmans. Hendes karakter var nemlig i John Le Carrés romanforlæg en mand, men Bier & co. lavede den om til en kvinde og brugte det til en fortællemæssig fordel, at Colman var gravid under optagelserne.

‘The Night Manager’ blev den mest vindende tv-serie under årets Golden Globes, der uddeles af Hollywood Foreign Press Association, en forening af cirka 100 udenlandske journalister bosiddende i USA. Deres ikke-amerikanske ophav kan have gjort forskellen for en europæisk serie som Biers foran en meget amerikansk historie som O.J. Simpson.

Læs også: ‘La La Land’ udraderer alt og alle ved Golden Globes – se hele vinderlisten

Susanne Bier Tom Hiddleston Hugh Laurie
Susanne Bier omringer af Golden Globe-vinderne Tom Hiddleston og Hugh Laurie. Foto: Have PR

Læs også: Anmeldelse af ‘Natportieren’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af