Donald Trump tilsviner Oscar-sejr til ‘Parasite’ – og Brad Pitt, nu han var i gang

Donald Trump tilsviner Oscar-sejr til ‘Parasite’ – og Brad Pitt, nu han var i gang
Donald Trump i Dallas, Texas, i 2015. Hans udtryk opsummerer dog meget godt hans holdning til dette års Oscar-show. (Foto: Tom Pennington/Getty Images)

Donald Trump er faldet af på den.

Næsten to uger skulle der gå, før han besluttede sig for med vanlig opportunisme at vende Oscars nyfundne internationale udsyn til sin egen fordel med en sviner baseret på ublu uvidenhed.

»Hvor dårlig var Oscar-uddelingen lige i år – så I det?«, sagde præsidenten ved et vælgermøde i Colorado torsdag.

»Vinderen er… en film fra Sydkorea! Hvad helvede handlede det om? Vi har nok problemer med Sydkorea med handel. Oven i det giver de dem årets bedste film! Var den god? Jeg ved det ikke«, fortsatte han med reference til ‘Parasite’s triumf, før han længselsfuldt kiggede mod bedre tider aka gamle dage.

»Lad os få ‘Borte med blæsten’. Kan vi få ‘Borte med blæsten’ tilbage, please? ‘Sunset Boulevard’. Så mange fantastiske film… ‘Vinderen er fra Sydkorea’«, sagde han med velkendt vrængende sarkasme. »Jeg troede, det var bedste udenlandske film, ikke? Bedste udenlandske film. Er det nogensinde sket før?«.

Til Trumps oplysning – ikke at han ville bekymre sig om at blive klogere – er det faktisk sket før, at en udenlandsk film vinder Oscar’en for bedste film. Britiske film har for eksemplet hyppigt vundet prisen, senest ‘Slumdog Millionaire’ og ‘Kongens store tale’. Og franske ‘The Artist’ vandt i 2012.

Til gengæld er ‘Parasite’ første ikke-engelsksprogede film, der vandt for Bedste Film. Og det er jo nok derfor, Trump ikke kunne drømme om at se den. Som filmens amerikanske distributør NEON tweetede efter Trumps tirade: »Forståeligt, han kan ikke læse«.

Nu han var i gang med at sætte tænderne i Hollywood, kastede den ærværdige præsident sig også over en anden af Oscar-aftenens store vindere, Brad Pitt, som startede sin takketale med at referere til, hvor lidt taletid Trumps tidligere sikkerhedschef John Bolton fik under rigsretssagen.

Donald Trump meddelte forsamlingen i Colorado, at han »aldrig var den store fan« af Pitt, før han knyttede et par bemærkninger til takketalen:

»Han gik op og kom med små wiseguy-udtalelser. Han er en lille wiseguy«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af