Filmstriben lukker som gratis streamingtilbud i København

Filmstriben lukker som gratis streamingtilbud i København
Lee Chang-dongs 'Burning' er en af den slags film, der har trange kår på streamingtjenesterne.

Bibliotekernes gratis streamingtilbud Filmstriben har været en skatkiste for filmelskere med særligt arthouse-tilbud, der har været svære at opdrive andre steder. Men nu kan man snart ikke længere se gratis film og serier via tjenesten, skriver Flixfilm.

Københavns Biblioteker har opsagt aftalen, så københavnere fra 1. marts kun kan købe adgang til indholdet, men ikke længere streame det gratis (man kan i dag se tre film eller serier gratis om måneden).

Det er en politisk beslutning grundet i en omprioritering af midlerne, der ligger til grund for, at fjernadgangen til Filmstriben ophører med at eksistere, fortæller en medarbejder i Kultur- og Fritidsforvaltningen hos Københavns Kommune over for Flixfilm.

Med lukningen af Filmstriben som gratis tilbud til hovedstaden er den ‘smallere’ filmkunst endnu mere ilde stedt på nettet end tidligere. Arthouse-streamingtjenesten Filmlounge måtte sidste år dreje nøglen om, mens en anden ny tjeneste, Filmperler, blev overtaget af Blockbuster, hvor man trods alt stadig kan finde nye perler som ‘Transit’ og ‘Lazzaro den lykkelige’.

Det ændrer dog ikke på, at streamingtjenesternes erobring af verden fra de fysiske medier har skabt trange kår for tilgængeligheden af dels kunstneriske film fra hele verden, dels film af ældre dato.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af