Joaquin Phoenix møder Prins William – og hans reaktion er en inspiration for os alle

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vi har jo alle været der: Pludselig står man dér, i sit stiveste puds, ansigt til ansigt med sit livs royale crush og med hjertet i halsen som en anden ‘The Crown’-fanboy i mødet med det britiske monarkis kommende majestæt.

Men hvad er det nu lige, den korrekte kutyme er, HKH? Et nik? Et garderhusar’sk buk?

Særligt anglofile typer vil vide, at en herre kan nøjes med førstnævnte. Men Joaquin Phoenix, der i skrivende stund vinder selv de mest hardcore ‘Joker’-skeptikeres hjerter med diversitetsdundertaler og klimaopråb fra snart sagt hvert et vinderpodie, gik med sin instinktivt politisk progressive mavefornemmelse, da han ved søndagens BAFTA-uddeling fik æren af hilse på Prins William – og øjeblikkeligt gik ned i et dydigt nej.

Et stærkt signal, vi naturligvis kun kan tolke som, at Phoenix her slår et vigtigt og kontroversielt woke slag for kønsneutrale royale praksisser ved at appropriere en i historisk perspektiv feminin underdanighedsgestus. Dét kunne ‘Jojo Rabbit’-instruktøren Taika Waititi (fra den tidligere britiske koloni New Zealand, sågar!) lære meget af, som han står dér og smiler skælmsk fra sidelinjen. Konfliktsky kiwi-kanalje.

Prins William – eller, Hertugen af Cambridge – tog vel imod Phoenix aktivistiske statement og roste efterfølgende skuespilleren for ‘Joker’:

»Jeg udskød og udskød at se den, fordi folk blev ved med at sige til mig, ‘Pas på, når du ser den’. Men da jeg endelig gjorde, blæste den mig bagover. Den var virkelig god«, sagde hertugen til en elskeligt starstruck Phoenix, hvis Joker-karakters overklasselede angiveligt efterlader en vis fleksibilitet i forhold til nye, royale bekendtskaber.

Phoenix vandt en BAFTA bedste mandelige hovedrolle og er på nuværende tidspunkt så godt som sikret en sejr ved Oscar-uddelingen på søndag. Mon William vil heppe fra Buckingham Palace?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af