Alle danske biografer lukker – går hårdt ud over flere film

Alle danske biografer lukker – går hårdt ud over flere film
Imperial i København (Foto: Nordisk Film)

(Opdateret 12.33 med kommentar fra ‘Kød og blod’-instruktør Jeanette Nordahl.)

De danske biografer tager myndighedernes opfordring om at undgå større forsamlinger i videst mulig udstrækning meget seriøst: De lukker ned de næste 14 dage.

Landets to største biografkæder, Nordisk Film og Cinemaxx, har begge meddelt, at de aflyser alle forestillinger til og med 27. marts. Og også landets uafhængige biografer følger trop – fra Big Bio i Herlev og Nordhavn til Empire Bio på Nørrebro og Grand Teatret i indre by.

Det efterlader en række premiereaktuelle film i et tomrum. I dag skulle tre film – ‘Kød og blod’, ‘Weathering With You’ og ‘The Peanut Butter Falcon’ –have haft premiere, men det er altså afblæst. Næste uges premierer på film som ‘Dark Waters’, ‘Little Women’ og ‘A Quiet Place 2’ må også finde en ny dato.

Det er selvfølgelig et hårdt slag for biograferne og distributørerne med en så lang nedeperiode, som endda muligvis kan blive forlænget. Og mens de store film nok skal klare den – Disney havde planlagt premiere på ‘Mulan’ om to uger, også den svæver i det uvisse – kan man godt frygte for konsekvenserne for de danske film.

‘Krudttønden’, der fik premiere i sidste uge, vil formodentligt blive særdeles hårdt ramt. Og konsekvenserne kan også virke uoverskuelige for en mindre dansk film som Jeanette Nordahls ‘Kød og blod’. For selvom den vil få en anden premiere, har hele marketingapparatet været rullet ud op til dagens premiere, og det kan være svært – og dyrt – at puste liv i igen.

I en pressemeddelelse siger Jeanette Nordahl:

»Jeg er selvfølgelig utrolig ærgerlig over, at filmen ikke kan møde sit publikum som planlagt. Jeg har set frem til det i meget lang tid, og utrolig mange mennesker har arbejdet hårdt på, at det kunne lade sig gøre. Men nu er situationen, som den er, og jeg har stor respekt for, at vi skal passe på hinanden. Det er naturligvis det vigtigste. Vi holder på filmen lidt endnu, og jeg glæder mig til, at ‘Kød og blod’ møder biografen, så snart omstændighederne tillader det«.

Herfra derfor en opfordring til at give de danske film ekstra opbakning, når biograferne engang åbner igen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af