Wes Anderson gav sine ‘The French Dispatch’-skuespillere fem film, de skulle se inden optagelserne

Wes Anderson gav sine ‘The French Dispatch’-skuespillere fem film, de skulle se inden optagelserne
Wes Anderson under pressekonference om 'Isle of Dogs' i Berlin. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Wes Andersons kommende ’The French Dispatch’ markerer hans syvende samarbejde med fotografen Robert Yeoman, der i et interview med Indiewire løfter på sløret for nogle af den 50-årige instruktørs største inspirationskilder og de konkrete lektier, han gav til holdet bag filmen, som blandt mange andre inkluderer Frances McDormand, Benicio Del Toro, Timothée Chalamet, Lea Seydoux, Saoirse Ronan, Bill Murray, Elisabeth Moss, Edward Norton, Tilda Swinton, Christoph Waltz og Willem Dafoe

’The French Dispatch’ handler om en magasinredaktion i 1950’ernes fiktive franske metropolis Ennui-sur-Blasé, der, da deres chefredaktør pludselig går bort, må begrave deres gamle stridigheder for at udvælge, hvilke historier der skal inkluderes i mindemagasinet til ære for den afdøde chef.

»(Anderson, red.) havde sammensat et helt bibliotek af dvd’er, bøger og artikler for at sikre, at skuespillerne og filmholdet bag fik ’tilpasset’ sig historiens omgivelser på den helt rigtige måde«, fortæller Yeoman.

Anderson havde især fremhævet fem film som et must-see, »for at give os en fornemmelse for den tids franske film, både stilmæssigt, men også tematisk«, som fotografen siger.

Listen inkluderede Jean-Luc Godards drama ‘Livet skal leves’ fra 1962, Max Ophüls’ antologi ’Kærlighedens glæder’ fra 1952, Henri-Georges Clouzots to film ‘Rædslernes hus’ fra 1955 og ‘Hvem myrdede Brignon?’ fra 1947 og sidst, men ikke mindst, nybølgeklassikeren ’Ung flugt’ fra 1959 af François Truffaut, som Anderson tidligere har nævnt som en af sine største inspirationskilder.

’The French Dispatch’ har planlagt premiere 3. september.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af