Woody Allens adoptivdatter tager afstand til instruktørens omdiskuterede memoir

Woody Allens adoptivdatter tager afstand til instruktørens omdiskuterede memoir

I mange år har der floreret rygter om, at Woody Allen arbejdede på en selvbiografi, men i kølvandet på #MeToo så det ud til, at skriverierne var lagt på hylden. Men nu har det franske forlag Hachette Book Group fået fingre i den 84-årige instruktørs memoir, der til april udgives verden over under titlen ‘Apropos of Nothing’.

Men ikke alle er vilde med ideen om Allens nye bog, der ifølge forlagets pressemeddelelse »er et omfattende værk om Allens liv – både personligt og professionelt – som beskriver hans arbejde med film, teater, tv, natklubber og forfatterskab. Allen beskriver i bogen også sit forhold til familie, venner og kærligheden«.

Allens adoptivdatter Dylan Farrow, der i 1992 anklagede instruktøren for at havde misbrugt hende som barn, har allerede taget afstand til Allens memoir, som hun mener ikke bør se dagens lys. På Twitter har Farrow udtrykt sig kritisk over for forlaget Hachette.

»Jeg er aldrig blevet kontaktet i forbindelse med bogen for at bekræfte dens sandfærdighed«, skriver Farrow. »På den anden side er min version (af sandheden, red.) altid blevet undersøgt med lup og er først blevet videregivet, når den har været gennem omfattende faktatjek. Det her er bare endnu et eksempel på, hvor stort et privilegium magt, penge og omdømme er«.

Dylan Farrows sag mod Allen faldt i midten af 1990’erne til jorden, efter undersøgelser af Farrow ikke kunne bevise Allens overgreb. Dylans mor, Mia Farrow, og instruktøren var op til anklagerne blevet skilt, efter det kom frem, at Allen havde haft en affære med Mias 21-årige adoptivdatter Soon-Yi Previn, som han den dag i dag er gift med.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af