‘Borgen’ vender tilbage – DR går sammen med Netflix

‘Borgen’ vender tilbage – DR går sammen med Netflix
'Borgen'.

‘Borgen’ står som et hovedværk i dansk tv-fiktion, blev en for danske serier uset international succes og har været stærkt medvirkende til, at skuespillere som Sidse Babett Knudsen og Pilou Asbæk har fået karrierer i udlandet.

Og nu vender Adam Prices politikerserie tilbage. Et lille årti efter den oprindelige serie sluttede (i 2013), tjekker vi i 2022 igen ind hos tidligere statsminister Birgitte Nyborg, som nu er nyligt udnævnt udenrigsminister, som bliver kastet ud i en sag, som får store indenrigspolitiske og klimapolitiske konsekvenser. Vi følger også Birgitte Hjort Sørensens journalist Katrine Fønsmark, som i den nye sæson bliver nyhedschef for en landsdækkende tv-station.

Adam Price er tilbage i forfatterstolen, og på ganske bemærkelsesværdig vis er DR gået sammen med Netflix for at lave deres ‘Borgen’-revival. Det betyder, at serien vil blive vist på streamingtjenesten, efter den har kørt på DR. Det er første gang, at DR, som i mange år foretrak at holde deres produktioner inden for eget hus, samarbejder med en udenlandsk gigant på den måde. SAMS Productions producerer serien.

Efter at DR’s seneste dramaserier, ‘Fred til lands’ og ‘Når støvet har lagt sig’, fik færre seere og mindre omtale, end de nok kunne have håbet, spiller DR således et sikkert og magtfuldt kort ved at vende tilbage til det, der må kaldes et verdensomspændende brand. Men vi skal dog lige vente et par år, før vi får syn for sagn.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af