Publikumshittet ‘De forbandede år’ får en efterfølger

Publikumshittet ‘De forbandede år’ får en efterfølger
Jesper Christensen og Bodil Jørgensen med Mads Reuther i baggrunden. (Foto: Henrik Petit)

Anders Refns Anden Verdenskrig-film ’De forbandede år’ var fra start tænkt som en fortælling i to dele. Og nu er det lykkedes holdet bag publikumssuccesen fra tidligere i år at få finansiering til at afslutte fortællingen om Danmarks besættelse med manér i starten af 2022.

Både castet og manuskriptforfatter Flemming Quist Møller vender tilbage for at give os svaret på, hvordan det kommer til at gå den velhavende familie Skov, når den tyske magt trækker sig tilbage.

Som det ser ud nu, står familiens overhoved Karl (Jesper Christensen) og hans kone (Bodil Jørgensen) nemlig til at få problemer i et befriet Danmark, efter Karl under hele besættelsen har hjulpet den tyske side med at producere reservedele i sin fabrik. ’De forbandede år 2 – opgøret’ følger konsekvenserne for Karls venlige indstilling over for tyskerne, når Refn dykker ned i årene 1943 til sommeren 1945, hvor Danmark blev befriet.

I pressemeddelelsen udtrykker Refn selv sin begejstring for at genoptage historien, og han ser frem til at fordybe sig »i Besættelsestidens store paradoks: At det, der var fornuftigt i 1940, blev kriminelt i 1945, og det, der var kriminelt i 1940, kortvarigt gav heltestatus i 1945«.

Udover Christensen og Jørgensen vender resten af hovedcastet tilbage i en film, hvor særligt familiens næstældste søn Aksel (Mads Reuther) – der har tilsluttet sig modstandsbevægelsen – kommer til at bære historien. Mange andre unge skuespiltalenter er igen også på rollelisten, såsom Gustav Dyekjær Giese, Sara Viktoria Bjerregaard Christensen, Lue Dittmann Støvelbæk og Sylvester Byder.

Produktionen af ‘De forbandede år 2 – opgøret’ forventes at begynde i januar 2021 med premieredato efter nytåret 2022.

’De forbandede år’ nåede at sælge 370.000 biografbilletter efter sin premiere den 9. januar, før den blev taget lovlig tidlig af plakaten på grund af coronakrisen. 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af