Håbet lever: Får ‘Tenet’ alligevel premiere i august?

Håbet lever: Får ‘Tenet’ alligevel premiere i august?
Robert Pattinson og John David Washington i 'Tenet'.

Tør man virkelig tro det?

Først skulle Christopher Nolans mystikomgærdede actionfilm ‘Tenet’ have haft premiere i juli som boxoffice-plaster på såret for det historisk miserable biografforår 2020. Siden blev filmen rykket til august grundet den eskalerende coronasituation i USA, for endelig til sidst at blive taget helt af premierekalenderen på ubestemt tid.

I fredags kunne branchemediet Variety imidlertid rapportere, at filmstudiet Warner Bros. har rakt ud til en række oversøiske distributører for at gøde jorden for en mulig europæisk og asiatisk premiere.

Angiveligt er det ‘Train to Busan’-opfølgeren ‘Peninsula’s succesfulde asiatiske biografdebut i sidste uge (hvor den indtjente over 20 millioner dollars), der har været udslagsgivende for Warner Bros. nye strategi. Uagtet at denne åbner for risikoen for, at amerikanske seere i så fald potentielt set vil kunne få fingre i piratkopier længe inden premieren over there. Uden tvivl et mareridtsscenarie for Nolan, der har dyrket hemmelighedskræmmeriet omkring plottet med religiøs dedikation.

Ifølge Variety tyder meget på, at ‘Tenet’ lander i England, Frankrig og Spanien enten 26., 27. eller 28. august, hvorfor håbet – måske! – også lever for en dansk premiere på samme tid.

Endnu er intet dog sikkert, før vi rent faktisk slår bagdelene i sæderne.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af