Endnu en kontroversiel klassiker får disclaimer på HBO Max

Endnu en kontroversiel klassiker får disclaimer på HBO Max
Gene Wilder og Cleavon Little i 'Blazing Saddles'

HBO Max fortsætter med at tilføje disclaimers til filmklassikere med kontroversielle emner. Denne gang er turen kommet til Mel Brooks’ amerikanske westernkomedie ‘Blazing Saddles’ (’Sheriffen skyder på det hele’), der har fået en tre minutters indledende disclaimer, der forklarer, hvilken kontekst filmen skal ses i.

Filmen, der har Gene Wilder og Cleavon Little i hovedrollerne, foregår i en racistisk amerikansk shittown, hvor en korrupt politiker udnævner en sort sherif, som hurtigt bliver politikerens ærkefjende. Den satiriske skildring af racisme har givet ‘Blazing Saddles’ kultstatus, men filmen har også været genstand for vedvarende kritik for at være politisk ukorrekt grundet dens gennemsyrende racistiske dialog.

HBO Max berettiger udgivelsen med den nye introduktionsvideo. I videoen forklarer direktøren for Black House Cinema, Jacqueline Stewart, at den nedladende racisme kun tilhører »småsindede, ignorante snæversynede« karakterer, som filmen implicit kritiserer og tager afstand fra. Hun konkluderer, at »det egentlige og meget mere berigende budskab formidles gennem Gene Wilder og Cleavon Little’s hovedkarakterer«.

Disclaimeren er anden i rækken for HBO Max, som efter kritik også genintroducerede ‘Borte med blæsten’ med en lignende introduktionsvideo. I den forbindelse skrev vores filmredaktør, at »det ville klæde tjenesten ikke blot at vaske deres corporate-hænder med en disclaimer«, men også at følge det op med supplerende materiale, der kan gøre seerne klogere.

‘Blazing Saddles’ er landet på streamingtjenesten efter nyheden om, at filmen remakes som animationsfilm med titlen ‘Blazing Samurai’ og blandt andre har Samuel L. Jackson, Michael Cera, Michelle Yeoh og Mel Brooks på rollelisten.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af