Dansk dokumentar vinder prestigefuld Emmy-pris

Dansk dokumentar vinder prestigefuld Emmy-pris
'The Cave'.

Den danskproducerede ‘The Cave’ om et syrisk undergrundshospital under borgerkrigen vandt i nat dansk tid den prestigefulde tv-pris Emmy for bedste fotografering.

Prisen gik til de tre fotografer Muhammed Khair Al Shami, Ammar Sulaiman og Mohammed Eyas, der på instruktør Feras Fayyads dirigering indfangede livet under borgerkrigen på intim og grufuld vis.

Statuetten i kategorien fotografering i et ikke-fiktions-program faldt under nattens første uddeling af Emmy-statuetter, der forløber det store Emmy-show med alle de største priser natten til mandag dansk tid.

Her er ‘The Cave’s producere, Kirstine Barfoed og Sigrid Dyekjær, nomineret for bedste produktion af et ikke-fiktions-program.

Tidligere på året var ‘The Cave’ også Oscar-nomineret, så man må sige, at filmen går sin sejrsgang på amerikansk jord.

Instruktør Fayyad har dog på det seneste befundet sig i et stormvejr, da Ekstra Bladet har afsløret kontroverser knyttet til hans forrige film, den ligeledes Oscar-nominerede ‘Last Men in Aleppo’.

Blandt andet var fotograferne i Syrien på denne film stærkt utilfredse med, at Fayaad påstod, at han selv havde filmet store dele af optagelserne on location.

Vores anmelder gav ved biografpremieren ‘The Cave’ seks stjerner.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af