Instruktør fik dødstrusler efter eklatant Netflix-brøler

Instruktør fik dødstrusler efter eklatant Netflix-brøler
'Cuties'

Netflix kom for et par uger siden i voldsom modvind, da de udsendte en filmplakat til filmen ‘Cuties’, som seksualiserede børn. Plakaten – som Netflix nu har trukket tilbage – afbildede filmens 11-årige hovedroller iført stramme danseuniformer og i suggestive positurer.

I et interview med Deadline fortæller instruktør Maïmouna Doucouré, at hun har modtaget dødstrusler i kølvandet på Netflix-plakaten.

»Jeg modtog talrige angreb på min person fra folk, der ikke havde set filmen, som rent faktisk troede, at jeg havde lavet en film, som promoverede hyperseksualisering af børn. Jeg modtog også dødstrusler«, siger hun til Deadline.

Instruktøren vidste dog intet om Netflix’ promoveringsmateriale, som hun først så, da skaden allerede var sket, fortæller hun til Deadline: »Jeg begyndte at få alle mulige reaktioner på sociale medier med beskeder i min indbakke fra folk, der angreb mig. Jeg forstod overhovedet ikke, hvad der foregik. Først derefter så jeg, hvordan plakaten endte med at se ud«.

Doucouré fastslår, at plakaten ikke er »repræsentativ for filmen og i særdeleshed dens budskab«, som ifølge Doucouré er, at »disse unge piger skal have lov til at være børn, nyde deres barndom og have tid til at vælge, hvem de gerne vil være, når de bliver voksne«.

Det synspunkt møder opbakning blandt dem, der rent faktisk har set filmen på Sundance og Berlinalen.

»Skuffet over at se, hvordan den blev positioneret i forhold til marketing. Jeg forstår alles reaktion. Men det taler ikke for den film, jeg så«, skriver skuespilleren Tessa Thompson på Twitter.

Doucouré fortæller i interviewet, at hun har fået stor støtte fra både fans og den franske regering. Hun fortæller desuden, at hun har modtaget en personlig undskyldning fra Netflix-direktør Ted Sarandos.

‘Cuties’ er baseret på Doucourés egen historie og handler om den senegalesisk-muslimske pige, Amy, som tilslutter sig en dansegruppe på en amerikansk skole, hvilket stikker imod hendes familieværdier og -traditioner.

‘Cuties’ får premiere 9. september på Netflix.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af