Kit Harington trækker sig fra Jon Snow-helteroller: »Det er ikke en maskulin rolle, verden har brug for«

Kit Harington trækker sig fra Jon Snow-helteroller: »Det er ikke en maskulin rolle, verden har brug for«
Kit Harington som Jon Snow i 'Game of Thrones'.

Efter otte år som bastard-helten Jon Snow i ’Game of Thrones’ erklærer skuespiller Kit Harington, at han ikke længere vil spille den slags roller. I et nyt interview med The Telegraph fortæller Harington, at den problematiske maskulinitet, en sådan indesluttet, heroisk mandlig karakter repræsenterer, ikke er en rolle, verden har brug for at se reproduceret om og om igen anno 2020.

»Jeg føler, at følsomme mænd har et problem, en blokering, og den blokering kommer fra Anden Verdenskrig og er gået i arv fra bedstefar til far til søn,« fortæller Harington. »Vi taler ikke om, hvordan vi har det, fordi det viser svaghed, fordi det ikke er maskulint. Efter at have portrætteret en mand, der var stille, der var heroisk, føler jeg, at det ikke længere er en rolle, jeg vil spille i fremtiden. Det er ikke en maskulin rolle, som verden har brug for at se meget mere af«.

Kit Harington udtalte allerede forrige år, at han ikke ville vende tilbage i rollen som Snow i en ’Game of Thrones’-spinoff eller lignende. »Aldrig i livet,« var faktisk hans konklusion.

Harington spiller sin første tv-rolle siden ’Game of Thrones’ i en gæsterolle i politi-antologiserien ’Criminal’, hvis anden sæson fik premiere på Netflix i sidste uge.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af