Laverne Cox efter transfobisk angreb: »Du er aldrig tryg, hvis du er transperson«

Laverne Cox efter transfobisk angreb: »Du er aldrig tryg, hvis du er transperson«
Laverne Cox. (Foto: Matt Winkelmeyer/Getty Images)

Det var en chokeret Laverne Cox, der i lørdags offentliggjorde en Instagram-video, hvor hun fortalte om et voldeligt overfald, som netop havde fundet sted.

I videoen fortæller ‘Orange Is the New Black’-skuespilleren, hvordan hun sammen med sin ven blev overfaldet verbalt og fysisk, da de var ude og gå i Griffith Park i Los Angeles.

Her passerede de en mand, der i en aggressiv tone spurgte dem, hvad klokken var, hvorefter han spurgte: »fyr eller pige?«, hvortil vennen svarede »Fuck off«.

Situationen eskalerede, da manden pludselig slog vennen, hvorefter han forsvandt, da skuespilleren forsøgte at tilkalde politiet.

I videoen fortæller Cox, at det langt fra er nyt for hende at blive chikaneret på gaden.

»Det er ikke chokerende for mig. Det er åbenbart mit liv. Jeg har levet med det længe, men jeg bliver altid chokeret«, lyder det.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dertil tilføjer hun, at hun følte sig heldig og taknemmelig over, at hendes ven var til stede, og at angrebet var en påmindelse om, at der stadig er en masse usikkerhed forbundet med at være transkønnet i dag.

»Du er aldrig tryg, hvis du er transperson. Det er jeg helt bevidst omkring. Det er bare rigtig trist«, fortæller hun og fortsætter:

»Det betyder ikke noget, hvem du er. Du kan være Laverne Cox, du ved, eller hvad det nu betyder. Hvis du er trans, vil du opleve ting som dette«.

I slutningen af videoen fastslår skuespilleren vigtigheden i at være opmærksom på sine omgivelser, imens hun understreger, at man aldrig skal påtage sig nogen form for skyld, hvis man bliver udsat for lignende angreb.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af