Disse serier skal du streame i december – fra ‘Euphoria’-comeback til dansk Netflix-drama og Stephen King

Årets sidste måned byder på en række ventede serier. Vi giver dig det hurtige overblik.
Zendaya i ‘Euphoria’.

‘Euphoria’-særafsnit

Som et plaster på såret efter udskydelsen af den ventede anden sæson af ’Euphoria’ udgiver HBO to særafsnit af Sam Levinsons populære ungdomsserie om den unge stofmisbruger Rue (spillet af Emmy-vindende Zendaya).

I det første afsnit, som efter sigende har titlen ’Trouble Don’t Last Always’, møder vi en ulykkelig Rue, kort tid efter hun bliver efterladt af Jules på togstationen. Her skal hun ihærdigt forsøge at fejre jul, mens hun prøver at abstrahere for de traumatiske oplevelser, som hun gennemlevede i første sæson.

Kan ses på HBO Nordic 7. december.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Quiz’

Miniserien ’Quiz’ handler om den såkaldte hosteskandale, der fandt sted i England i 2001, hvor militærmanden Charles Ingram (Matthew Macfadyen fra ’Succession’) sammen med sin kone Diana forsøgte at svindle sig til en million pund i den britiske udgave af ’Hvem vil være millionær?’.

Mens Ingram sad i den varme stol, sendte konen, der var blandt publikum, løbende hostesignaler til sin mand, hvilket efterfølgende blev opdaget af produktionsselskabet.

Kan ses på C More 7. december.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Equinox’

To år efter ’The Rain’ er Netflix klar med den anden danske orginalserie i rækken, ’Equinox’, som er skrevet af Tea Lindeburg og baseret på hendes DR-fiktionspodcast ’Equinox 1985’. 

Serien foregår i Danmark og har Danica Curcic i hovedrollen som Astrid, hvis søster forsvandt sporløst sammen med det meste af sin gymnasieklasse i 1999. Pludselig kontaktes hun af en mand, der mener at have været til stede under hændelsen, hvorefter hun vil forsøge at opklare det gådefulde mysterium.

Ud over Danica Curcic er blandt andre Lars Brygmann, Fanny Leander Bornedal, Alexandre Willaume og Hanne Hedelund at finde på rollelisten.

Kan ses på Netflix 30. december.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Stand’

Josh Boone og Benjamin Cavells’ miniserie ’The Stand’ er den anden filmatisering af Stephen Kings roman af samme navn fra 1978.  

Serien handler om en global, menneskeskabt plage, der har efterladt verden i et postapokalyptisk mareridt. Her skal en lille gruppe overlevende ledt af den 108-årige Abagail (Whoopi Goldberg) kæmpe mod den dæmoniske skikkelse Randall Flagg (Alexander Skarsgård) for at sikre menneskehedens overlevelse.

Kan ses på HBO Nordic 17. december.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Bridgerton’

Shonda Rhimes’ ventede ’Bridgerton’ kommer til at give ’Downtown Abbey’ kamp til stregen, hvad angår overdådige teselskaber og ublu snakken i krogene. Serien foregår i 1800-tallets London og følger den fornemme unge kvinde Daphine Bridgerton (Phoebe Dynevor), der ser sin drøm om at finde en bejler lide et knæk, da hendes navn pludseligt bliver tilsølet fra en anonym kilde i et tidsskrift.

’Bridgerton’ er Rhimes’ første Netflix-serie, efter hun i 2018 skrev under på en kontrakt med streaminggiganten for 150 millioner dollars (!). Hun har tidligere stået bag storsucceser som ’Grey’s Anatomy’ og ’Scandal’.

Kan ses på Netflix 25. december.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Sløborn’

Et øsamfund bryder ud i brand, da en båd går i land med en virus så voldsom, at den får Corona til at ligne en mild forkølelse. Hverdagsproblemer som midtvejskriser og kærestesorger sættes til side, når alle autoriteter bliver sat ud af spillet i en regulær kamp mellem liv og død for alle i det lille øsamfund.

Den tyske serie ’Sløborn’ er instrueret af Christian Alvart (’Dogs of Berlin’) og har danske Roland Møller i en bærende rolle.

Kan ses på HBO Nordic 21. december.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Hjem til jul sæson 2’

Det bliver selvfølgelig også jul på Netflix i år, når den norske serie ’Hjem til jul’ vender tilbage med en ny sæson, hvor den karismatiske sygeplejerske Johanne (Ida Elise Broch) måske-måske ikke har fundet den kæreste, som hun allerede har fortalt familien om.

Sidste sæson sluttede nemlig med en cliffhanger af juledimensioner, da rulleteksterne kom på, idet det ringede på døren på døren midt i julemaden. Var det mon ham?

Serien er skabt af Per Olav Sørensen og har foruden det norske cast også Ghita Nørby med.

Kan ses på Netflix 18. december.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Waco’

Brødrene Drew og John Erick Dowdles miniserie ‘Waco’ er baseret på den sande historie om en 51 dage lang stand off i Waco, Texas 1993 mellem FBI, ATF (Bureauet for alkohol, tobak, våben og sprængstoffer) og David Koreshs religiøse kult Branch Davidians, der endte i et regulært blodbad.

‘Waco’ fik premiere i 2018 og har blandt andre Michael Shannon og Taylor Kitsch i de bærende roller.

Kan ses på C More 8. december.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Your Honor’

Bryan Cranston er tilbage i sin første seriehovedrolle siden ‘Breaking Bad’. I ‘Your Honor’ spiller han den højtagtede New Orleans-dommer Michael Desiato, der må hugge en hæl og klippe en tå med hensyn til sin moralske forpligtelse for loven, efter hans søn begår en hit and run-ulykke. Desiato løser midlertidigt situationen med en spinkel cover-up historie, men det bliver mere kompliceret end som så, da offeret viser sig at være forbryderoverhovedet Jimmy Baxters (Michael Stuhlbarg) søn.

Bafta-vinderen Peter Moffat (‘Criminal Justice’) står bag serien.

Kan ses på HBO Nordic 7. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af