Stanley Kubricks ‘Rumrejsen år 2001’ er blevet til virkelighed: Monolit fundet i Utahs ørken

Stanley Kubricks ‘Rumrejsen år 2001’ er blevet til virkelighed: Monolit fundet i Utahs ørken
'Rumrejsen år 2001'.

Har man set Stanley Kubricks imponerende sci-fi-klassiker ‘Rumrejsen år 2001’, vil man huske en mystisk, sort og firkantet sten, simpelthen kaldet »monolitten«. Den optræder flere steder i filmen og udsender tilsyneladende en bevidshedsudvidende kraft, der blandt andet får forhistoriske aber til at lære at bruge knogler som våben.

Hvorfor snakker vi så om en film fra 1968? Det er skam, fordi en lignende monolit netop er blevet opdaget i virkelighedens verden.

Den berømte og mystiske monolit fra Kubricks ‘Rumrejsen år 2001’.

Den lokale Utah-tv-kanal KLS TV bringer historien om, hvordan en gruppe mænd i en helikopter, som fløj over Utahs ørken for at tælle får, pludselig spottede en sølvfarvet, firkantet blok, som stak op fra jorden mellem de røde klipper. Det gav dem straks mindelser om Stanley Kubricks legendariske science fiction-film.

»En af biologerne opdagede den, og vi fløj tilfældigvis direkte over den«, fortæller pilot Bret Hutchings i en video, der kan ses nedenfor.

»Han sagde, ‘der er en ting derovre – vi bliver nødt til at tjekke den ud!’ Vi tænkte, om det mon var noget, NASA havde stillet der eller sådan noget. Bruger de den til at reflektere satellit-signaler?«

Piloten mener dog nærmere, at der er tale om en slags kunstprojekt fra en Kubrick-fan, fortæller han i videoen, hvor han kalder monolitten det mærkeligste, han endnu har fundet under sine flyveture over Utahs ørken.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af