Storfilm trukket fra de kinesiske biografer på grund af racistisk joke

Storfilm trukket fra de kinesiske biografer på grund af racistisk joke
Milla Jovovich og Tony Jaa i 'Monster Hunter'.

Egentlig skulle den stort anlagte computerspilfilmatisering ‘Monster Hunter’ have haft premiere i de kinesiske biografer i fredags.

Men filmen blev trukket fra cirkulation efter nogle få premierevisninger, hvor den blev mødt af kritik på baggrund af én scene, der er blevet opfattet som racistisk af de lokale biografgængere.

I den kun 10 sekunder lange scene ses den asiatisk-amerikanske skuespiller Jin Au-Yeung, der jokende henvender sig til sin medspiller: »Look at my knees. What kind of knees are these? Chi-knees!«. Scenen er blevet forbundet med et racistisk skolegårdsrim, der bliver brugt til at mobbe børn af asiatisk baggrund, skriver Deadline.

Mediet skriver desuden, at der i øjeblikket arbejdes på at fjerne den omdiskuterede scene, så filmen igen kan blive vist i Kina, der var beregnet som filmens største marked.

‘Monster Hunter’ har kostet godt og vel 60 millioner dollars, og vil således lide et markant knæk, hvis den ikke bliver vist i de kinesiske biografer, hvor publikum ofte tager særligt godt imod filmatiseringer af computerspil.

Filmen, der har Milla Jovovich i hovedrollen som monsterjægeren Artemis, afventer lige nu en dansk premieredato.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af