CPH:DOX udskyder festivalen med en måned – tilføjer stort digitalt program

CPH:DOX udskyder festivalen med en måned – tilføjer stort digitalt program

Den store nedlukning af samfundet i foråret ramte, en uge før Danmarks største filmfestival CPH:DOX skulle have fundet sted.

På rekordtid sadlede dokumentarfestivalen om og gik i luften med en digital version, der blev en forbløffende succes med store dele af det originale program tilgængelig for hele landet på nettet.

Dengang havde festivalholdet nok ikke i deres vildeste fantasi kunnet forestille sig, at også det følgende års udgave kunne blive ramt, men efterhånden har CPH:DOX måttet sande, at den tiltænkte startdato 17. marts var for risikabel, og derfor har de nu besluttet at gå i luften 21. april til 2. maj i stedet.

Samtidig tager man erfaringerne fra sidste år med på den måde, at årets udgave vil supplere live-begivenhederne med et omfattende digitalt program, så festivalen igen kan komme ud i landet på en helt andet måde end præ-corona.

»CPH:DOX var den første dokumentarfilmfestival i verden, der gik online og blev digital. Det skete i marts 2020, da hele Danmark lukkede ned. Nu er ambitionen, at vi også kan blive en af de første store filmfestivaler, der igen kan åbne dørene til biograferne og tilbyde fysiske publikumsarrangementer«, udtaler direktør Tine Fischer i en pressemeddelelse.

»Vi savner det unikke fællesskab, der opstår, når vi kan mødes og dele de store filmoplevelser, og vi har afgørende brug for den vigtige dialog, der ligger i og omkring dokumentarfilmen«.

CPH:DOX har besluttet, at de ikke kommer til at holde sociale arrangementer som fester og virtual reality-udstillinger, som de ellers plejer, og festivalen vil derfor være mere skåret ind til benet omkring filmvisninger, end vi har vænnet os til.

Programmet for årets CPH:DOX bliver lanceret i slutningen af marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af