Sensationelt oprør i ’The Bachelor’ kan kulminere i realityverdenens svar på ’Get Out’

Den mest centrale figur i reality-fænomenet ’The Bachelor’, vært Chris Harrison, har trukket sig på ubestemt tid efter opsigtsvækkende interview, mens fansene er delt i bedste Jes Dorph-stil.
Sensationelt oprør i ’The Bachelor’ kan kulminere i realityverdenens svar på ’Get Out’
Hovedpersonen i den nye sæson 'The Bachelor', Matt James, sammen med programmets vært gennem alle år, Chris Harrison. (Foto: ABC)
STREAMING TOGETHER

Der er oprør i Bachelor Nation. Chris Harrison, den altoverskyggende leder af et af klodens største reality-shows, ’The Bachelor’, kom på racerelateret glatis et interview med Rachel Lindsay, som var den første sorte kvindelige Bachelorette, og som nu bruger sin stemme til at tale for diversitet i franchisen.

Her troede man måske lige, at ’The Bachelor’ med udnævnelsen af deres første sorte bachelor i seriens 18-årige levetid havde klaret alle raceproblemerne (….). Men ak, som vi alle sad og ikke kunne få øjnene fra den flotte Matt James i den aktuelle sæson, og det største samtaleemne var, at han åbenbart kysser med åbne øjne, og at deltageren Victoria Lasson er den virkelige verdens Regina George…. så faldt værten, der har styret showet siden dets fødsel, og som har en magt over programmet, man ikke kan overvurdere, fra tinderne.

Nu har Harrison trukket sig som vært på ubestemt tid. En underskriftindsamling for at få ham fjernet har i skrivende stund 41.000 underskrifter. Twitter gik amok, #fireChrisHarrison trendede, og samtlige Bachelor Nation-relaterede podcasts lavede ekstraafsnit for at dække sagen. Men hvad skete der helt præcis?

Lad os skrue tiden cirka syv uger tilbage.  

En forelskelse og en sydstatsfest

En af de kvinder, Matt James dater i den aktuelle sæson, er Rachael Kirkconnell, en 24-årig grafisk designer, der tidligere har studeret på Georgia College & State University i Georgia. Det blev ret hurtigt tydeligt, at James var meget begejstret for hende, og han deklamerede efter ganske få dates, at han var forelsket i hende.

Internetdetektiverne havde imidlertid allerede gravet en række problematiske Instagram-posts og likes fra Rachael Kirkconnell frem. Hun havde liket billeder af veninder i MAGA-kasketter og af andre, som poserede med sydstatsflag. Derudover fandt de ud af, at hendes far har støttet WINRED, en organisation, som samlede penge ind til Donald Trumps kampagne i 2020. Hendes mor er desuden medlem af en højreorienteret religiøs kirke.

Dråben, der fik bægeret til at flyde over, var, da et billede af Rachael Kirkconnell taget i 2018 dukkede op på Reddit. Billedet stammer fra en fest, et ’Antembellum Ball’ også kaldet ’Old South Party’, en årelang tradition på colleges og universiteter i sydstaterne, hvor man klæder sig som plantageejere i bedste Scarlett O’Hara-stil og derigennem de facto hylder USA’s slavefortid. Festen er blevet bandlyst for mange år siden, men der er stadig colleges, der holder traditionen i live.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Billedet skabte så meget røre, at det smittede af på ’The Bachelor’-produktionen som helhed. Mange ville vide, hvorfor de ikke kom med en udtalelse, og hvorfor Rachael Kirkconnell ikke selv kom med en udtalelse og en undskyldning?

Den 9. februar havde Rachel Lindsay Chris Harrison igennem i sit tv-program på Extra TV, og her spurgte hun til hans holdning til Rachael Kirkconnell-affæren. Han skulle nok have holdt sig til det talepapir, Warner Horizon havde givet ham, men i stedet talte han uden for manuskript. Han beskrev Rachael Kirkconnel som en ung kvinde, som for fem år siden (festen var som sagt i 2018) gik til en fest og havde en sjov aften.

Han bad om nåde, forståelse og medfølelse for Rachael Kirkconnell, og ikke mindst stille han spørgsmålstegn ved, hvem Rachel Lindsay var til at dømme Rachael Kirkconnell. Rachel Lindsay, der altså er sort, spurgte ham: »Hvem skulle jeg repræsentere som gæst ved denne fest?« Det havde Harrison ikke noget svar på. Til gengæld mente han, at Rachael Kirkconnell var en stakkels pige, der ikke havde gjort noget galt.

Rachel Lindsay udtalte efterfølgende: »Jeg var ikke overrasket over, hvad han sagde. Jeg var overrasket over, at han sagde det offentligt«.

Sort bachelor møder Trump-glad far

Chrs Harrison har tidligere fået kritik relateret til race. Som da han slettede den sorte boks, han havde postet på sin Instagram i forbindelse med Black Lives Matter-protesterne efter mordet på George Floyd i foråret. Men primært fordi ‘The Bachelor’ aldrig har behandlet BIPOC-deltagere med forståelse, medfølelse eller givet dem nåde. De bliver ikke castet som leads, de klippes ofte ufordelagtigt i programmerne, og de har bedt om forståelse og om at blive set og hørt i denne meget hvide franchise i snart 18 år til ingen verdens nytte.

Da shitstormen mod Chris Harrison startede, skrev han en halvhjertet undskyldning på Instagram. Men da de kvindelige BIPOC-deltagere fra den aktuelle sæson og mændene fra den seneste sæson af ’The Bachelorette’ sendte fælles statements, hvor de skrev, at de ikke støttede op om ham eller hans udtalelser, og efter mange fans udtrykte, at de ikke længere havde tiltro til ham som vært, udsendte han endnu en undskyldning på sin Instagram.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dette opslag slutter med at sige, at han trækker sig som vært på ubestemt tid, hvad det så end betyder. Det er indtil videre endt i en slags Jes Dorph-krig på de sociale medier. Hvide, ofte kristne, fans råber efter tilgivelse af Chris Harrison, og de fordømmer Rachel Lindsay. Samtidig taler de progressive fans for, at Chris Harrison stopper som vært for evigt. De mener, man eventuelt kunne give Rachel Lindsay hans job. Rachael Kirkconnell også udsendt en undskyldning, som faktisk er blevet taget ret godt imod i Bachelor Nation.

På mandag er vi nået til det, de kalder ’Hometowns’, hvor bacheloren besøger de sidste fire kvinders familier. Og Rachael Kirkconnell er en af dem, der skal præsentere sin far for den første sorte bachelor. Alle fans holder vejret, for hvordan præsenterer man sin sorte kæreste for sin Trump-støttende far?

Det føles lidt som realityverdenens svar på ’Get Out’.

’The Bachelor’ kan ses på Hulu via VPN.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af