Ny Netflix-funktion skal forhindre, at du deler dit password ud til vennerne

Ny Netflix-funktion skal forhindre, at du deler dit password ud til vennerne
'Lupin' på Netflix. (Foto: Netflix)

Det er alment kendt, at langt fra alle brugere selv betaler for hver og en af de streamingtjenester, som de rent faktisk bruger. Nu tager Netflix første skridt i forsøget på at slå ned på de seere, der deler deres login-informationer med omgangskredsen, som de ikke bor i husstand med.

GammaWire var de første til at bemærke en ny Netflix-funktion, som The Hollywood Reporter siden har fået bekræftet fra streaminggiganten. Nogle amerikanske seere er således blevet mødt af følgende tekst, da de forsøgte at streame fra Netflix: »Hvis du ikke bor sammen med ejeren af denne konto, skal du bruge din egen konto for at fortsætte med at se med«.

Brugeren har herfra mulighed for at verificere, at de er del af abonnentens husholdning, ved at kontoejeren får en kode tilsendt via e-mail eller sms. Det er også muligt at udskyde verificeringen til senere, men det vides ikke, hvor længe man kan blive ved med det.

Til Hollywood Reporter fortæller en Netflix-repræsentant, at denne nye funktion i øjeblikket testes på en mindre mængde brugere – en strategi, som streamingtjenesten også tidligere har benyttet sig af til andre forsøg, blandt andet en udskældt spolefunktion.

»Denne test er designet til at sikre, at folk kun bruger de Netflix-konti, som de er autoriseret til at bruge«, oplyser en unavngiven Netflix-repræsentant til The Hollywood Reporter, der hæfter sig ved, at streamingtjenesten må have ændret syn på kontodeling siden 2016. Her fortalte Reed Hastings, administrerende direktør for Netflix, nemlig, at streamingtjenesten ikke ville skride ind mod delinger af konti:

»Password-deling er noget, man bliver nødt til at leve med, fordi der foregår så meget legitim password-deling«, sagde Hastings dengang til CNBC. »For eksempel deler man med sin ægtefælle, med sine børn. Så der er ikke nogen klar skillelinje, og vi klarer os fint, som det er nu«.

Men nu er der altså kommet andre boller på suppen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af