PR-folk bad ‘Harry Potter’-skuespiller Katie Leung om offentligt at benægte racistiske angreb

PR-folk bad ‘Harry Potter’-skuespiller Katie Leung om offentligt at benægte racistiske angreb
Katie Leung som Cho Chang. (Foto: PR)

Da Katie Leung debuterede som skuespiller i ‘Harry Potter og flammernes pokal’ i 2005, blev hun mødt af rigtigt meget internethad.

Den dengang 16-årige skuespiller indtog rollen som Cho Chang, der i løbet af den fjerde film i ‘Harry Potter’-franchisen har en romance kørende med Daniel Radcliffes hovedkarakter. Og det var bestemt ikke alle troldmandsfans, der var glade for castingen af Leung, hvilket kom til udtryk i hadefulde og racistiske kommentarer på internettet.

»Jeg sad på et tidspunkt og googlede mig selv, og jeg endte på det her website, som på en måde var dedikeret til ‘Harry Potter’-fans«, fortæller Leung i podcasten Chinese Chippy Girl. »Jeg husker, at jeg læste alle kommentarerne. Og ja, der var en masse racistisk shit«.

Leung tilføjer, at hun fandt et website dedikeret til at rakke ned på hende. Sitets funktion var at optælle, hvor mange der var uenige med castingen af hende.

Skuespilleren erindrer, at filmproduktionen ikke havde forberedt hende på, hvordan hun skulle håndtere det store mediecirkus og gebærde sig i interviews. Da hun søgte råd hos PR-ansvarlige vedrørende de racistiske og hadefulde kommentarer, blev hun simpelthen anbefalet, at hun skulle lade som om, de ikke fandtes.

»Jeg husker, at de sagde til mig: ‘Hør her, Katie, vi har ikke set dem, de her websites som folk taler om. Og ved du hvad, hvis du bliver spurgt om det, så sig bare, at det ikke passer. Sig at det ikke finder sted’«, fortæller Leung i podcasten. »Og jeg nikkede bare med hovedet. Jeg var sådan, ‘okay, okay’, selvom jeg havde set det med mine egne øjne. Jeg sagde: ‘Okay, yeah, jeg siger bare, at alt er fantastisk’«.

»Jeg var virkelig fucking taknemmelig for at være i den position, jeg var i«, tilføjer den i dag 33-årige skuespiller om sit arbejde på ‘Harry Potter’-filmene. »Jeg bliver ved med at sige ting som, ‘åh, jeg ville ønske, jeg måske havde sagt noget’. Men det kan man ikke gøre«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af