‘Peaky Blinders’-stjerne er gået bort: »Hun var en af de største skuespillere i sin generation«

‘Peaky Blinders’-stjerne er gået bort: »Hun var en af de største skuespillere i sin generation«
Helen McCrory i 2015. (Foto: Chris Jackson/Getty Images)

Skuespilleren Helen McCrory, der særligt er kendt for sine roller i ‘Peaky Blinders’ og ‘Harry Potter’-filmene, gik fredag bort efter en længere kamp mod kræft. Hun blev 52 år gammel.

McCrory efterlader sig to børn, som hun havde med sin ægtemand og medskuespiller Damian Lewis (‘Billions’, ‘Homeland’). Lewis skriver på Twitter:

»Det er hjerteskærende at annoncere, at den smukke og mægtige kvinde Helen McCrory er sovet stille ind efter en heroisk kamp mod kræft. Hun var omgivet af kærlighed fra venner og familiie. Hun døde, som hun levede: Frygtløst«.

McCrory spillede Narcissa Malfoy i ‘Harry Potter’-filmene og Polly Gray i ‘Peaky Blinders’, der er undervejs med en sjette og sidste sæson. Hvad karakterens skæbne bliver, er endnu uvist. Hendes seneste rolle var i ‘His Dark Materials’.

‘Peaky Blinders’-skaberen Steven Knight hylder McCrory i en pressemeddelelse: »Helen var en af de største skuespillere i sin generation. Hun var så kraftfuld og kontrolleret. Det her er så trist«.

Også hendes medskuespiller Cillian Murphy reagerede på hendes alt for tidlige død: »Det har slået mit hjerte itu at miste så kær en ven. Helen var et smuk, omsorgsfuldt, sjovt og medfølende menneske. Hun var også en talentfuld skuespiller, frygtløs og storslået. Hun løftede og menneskeliggjorte alle scener og alle karakterer, hun spillede. Det var et privilegie at arbejde sammen med denne brillante kvinde og have delt så mange grin gennem årene«.

Folk som J.K. Rowling, Helen Mirren, Sam Mendes har også alle lovprist den afdøde skuespiller på sociale medier.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af